x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică După Macovei, Hellvig trebuia aprobat de Senatul SUA!

După Macovei, Hellvig trebuia aprobat de Senatul SUA!

de Dan Constantin    |    03 Mar 2015   •   08:32
După Macovei, Hellvig trebuia aprobat de Senatul SUA!

Monica Macovei nu-l vrea pe Hellvig la SRI! L-a propus Presedintele Romaniei, l-a admis comisia SRI din Parlament, l-au votat cu un scor de 498 - 15 alesii neamului, dar Monica nu-l vrea. Motivul? Nu e clar de unde-i vine supararea. Am aflat cand Monica s-a exprimat la canalul Burci, unde se simte bine si Basescu: nu au fost consultati senatori americani.

Asta zice Monica din buza parcului Ioanid, unde plange dupa vila pe care nu a infascat-o. Senatorii americani ar fi fost socati ca nu au fost consultati. Care senatori nu-si revin de pe urma lui Helvig? Secret!

Cum trebuiau consultati respectivii senatori? Iar ramanem nelamuriti. Iohannis trebuia dupa mintea Monicai sa trimita propunerea la Senatul Statelor Unite, la comisia  care avizeaza acolo numirile la varful Serviciului Roman de Informatii. Stiati de existenta unei asemenea comisii? DOAR MONICA STIE!

Romania a gazduit o inchisoare secreta pe care o devoaleaza ancheta Senatului american, iar Monica ii da in gat pe americanii care au o comisie secreta in Capitoliu pentru SRI!
 
Mecanismul democratic merge uns la americani; dupa avizul consultativ - totusi!, propunerea mergea la Casa Alba, iesea un decret semnat de Obama si abia atunci putea Iohannis sa faca propunerea si in tara.
 
Sa ne referim putin la comisia SECRETA care nu exista de la Senatul american. O fi aceeasi care tine in frau propunerea Administratiei Obama pentru numirea Ambasadorului la Bucuresti? De ce nu rezolva Monica problema, doar ea este mai mult decat ambasada, mai mult decat Senatul american, este insesi expresia si esenta Axei.

Monica a ramas, cum zice olteanul, ca curca-n lemne. A pleostit ochii pe Hellvig si nu-l mai lasa din privirea albinoasa. Cat o fi  el de sef la SRI nu-l mai spala nici o apa - are o vina in gene, a fost membru de partid la umanistii lui Voiculescu.

N-a fost ca madam Macovei procuror la comunisti; n-a avut sotia ofiter de securitate, colega de unitate cu tovarasul Macovei, nu a avut tatal, care lucra la Consiliul de Stat ca expert,  decorat cu Steaua Romaniei de Ceausescu.

Monica a fost avizata de senatori americani cu aceasta mapa profesionala impecabila.
Atunci, de ce nu s-a gandit Iohannis sa ceara consult la senatori americani, sau macar sa fi avut aviz de la Monica, consiliera nr.1 a lui Gittenstin.

Apropos, doamna Macovei, dvs l-ati recomandat pe Gittenstin sa-l consilieze pe condamnatul Adamescu? Ati cerut aviz de la senatori americani nesocati?

×