x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Elefantul Cici” nu mai pare uriaş pentru Nicușor Dan

„Elefantul Cici” nu mai pare uriaş pentru Nicușor Dan

de Sînziana Duţă    |    22 Mar 2017   •   15:09
„Elefantul Cici” nu mai pare uriaş pentru Nicușor Dan
Sursa foto: DIANA OROS

Presat de majoritatea useriştilor, Nicușor Dan s-a răzgândit şi i-a adresat lui Dacian Cioloş o invitație formală pentru a se înscrie în partid. Dacă transferul se perfectează până la Congresul din mai al USR, fostul premier ar putea candida inclusiv pentru şefia formaţiunii antisistem.

 

Deși a spus explicit în mai multe ocazii că nu își dorește ca Dacian Cioloș să devină membru al USR, considerându-l un „elefant prea mare” pentru partidul său, Nicușor Dan s-a suscit în ultima clipă și a deschis larg ușile USR-ului pentru fostul premier. Deputatul a declarat ieri la RFI că decizia invitării lui Cioloş în partid a fost luată într-o discuţie a preşedinţilor de filială, iar „invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa”. Liderul USR s-a arătat dispus chiar să îi ofere fostului premier tehnocrat şansa de a candida împotriva sa pentru şefia USR. „Noi o să avem un Congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcţie. Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie”, a explicat Nicușor Dan. Nicușor Dan a reluat ieri şi argumentele majorității USR potrivit cărora transferul lui Dacian Cioloș ar fi benefic pentru partidul, spunând că fostul premier ar aduce „un plus de profesionalism, un plus de notorietate - ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului”. Aripa fidelă lui Nicuşor consideră însă că „prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş”.

 

Ponta îl laudă pe Cioloş

Fostul premier Victor Ponta, unul din cei mai vocali critici ai lui Dacian Cioloș, l-a lăudat ieri pe fostul comisar european pentru Agricultură, afirmând despre el că este „mai politician decât politicienii, dar măcar discută despre un subiect fundamental pentru viitorul României”. Declarația fostului lider PSD vine în contextul în care, Dacian Cioloș se află în aceste zile într-o vizită la Bruxelles, acolo unde a discutat cu mai mulți lideri politici europeni despre poziţia României în „nucleul dur al UE”. „Asta în timp ce Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul se mulţumesc să repete fără convingere nişte fraze şablon fără conţinut şi realism, părând la fel de dezinteresaţi şi dezinformaţi ca şi opinia publică din România”, a acuzat Ponta.

 

Nicuşor Dan, preşedinte USR: Important este că o majoritate îl doreşte în USR şi pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos nicusor dan