x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică FCM Alexandria - FC Aninoasa, derby de Champions League 

FCM Alexandria - FC Aninoasa, derby de Champions League 

de Marius Gîrlașiu    |    14 Iul 2017   •   12:38
FCM Alexandria - FC Aninoasa, derby de Champions League 

Ministerul Dezvoltării, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, vrea să construiască un stadion în valoare de peste 12 milioane de euro, la Alexandria, în judeţul Teleorman. Potrivit ministerului, investiţia ar fi una „de primă necesitate” în condi­ţiile în care „cluburile locale de sport au în mod constant performanţe notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”. 

O Hotărâre de Guvern aflată în dezbatere publică arată că Ministerul Dezvoltării vrea să investească 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro) în noul stadion din Alexandria. Investiţia va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii, iar contribuţia municipa­lităţii va fi de numai 1,38 milioane de lei, adică în jur de 300.000 de euro. Potrivit proiectului, stadionul va avea o capacitate totală de 5.496 de locuri, la o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni. Nota de fundamentare a proiectului de HG explică motivele pentru care ar fi necesară construcţia unui nou stadion în Alexandria. „Numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA; stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă; stadionul nu bene­ficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV; spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate; nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore). Toate aceste carenţe cumulate justifică investiţia propusă ca fiind de primă necesitate în contextul în care activităţile sportive continuă să fie desfăşurate pe amplasament, iar clubu­rile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale", se arată în proiect. 

Echipa locală se zbate în Liga a 3-a 

Toate argumentele ministerului sunt departe de realitate. Nu este clar de ce ar fi nevoie de un stadion apt pentru Liga 1 sau competiţii europene şi nici care sunt cluburile locale cu „perfor­manţe notabile” interne şi internaţionale. Echipa de fotbal din Alexandria a terminat ultimul sezon pe locul patru în Liga a 3-a. FCM Alexandria a avut adevărate derby-uri cu renumitele formaţii FC Aninoasa, ACS Şirineasa sau CS Podari. Potrivit ministerului, acestea ar fi „performanțe notabile în competiţiile naţionale şi chiar interna­ţionale”. De altfel, în tot judeţul Teleorman nu există o echipă de fotbal mai sus de Liga a 3-a. CS Sporting Roşiori a terminat pe locul şapte în aceeaşi serie cu FCM Alexandria, iar din viitorul sezon fotbalistic, judeţul Teleorman va mai avea o reprezentantă în Liga a 3-a. Este vorba despre Voinţa Săelele, echipa care a câştigat campio­natul judeţean (Liga a 4-a) şi apoi barajul de promovare în Liga superioară. Echipa din comuna Saelele a câştigat liga jude­ţeană fără nicio înfrângere într-o serie cu Ajax Botoraga, Avântul Bragadiru, Unirea Ţigăneşti sau Viaţa Nouă Olteni. La barajul de promovare în Liga a 3-a, campioana Teleormanului a surclasat CS Strehaia cu scorul general de 12-2. 
 

×