x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Fostul ministru Ilan Laufer lansează Platforma Social-Liberală

Fostul ministru Ilan Laufer lansează Platforma Social-Liberală

de Ion Alexandru    |    11 Dec 2019   •   08:24
Fostul ministru Ilan Laufer lansează Platforma Social-Liberală
Sursa foto: DIANA OROS

Fost membru al Guvernului PSD și deţinător al portofoliului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer a făcut publică înființarea unei noi mişcări politice, denumită Platforma Social Liberală. Aceasta reprezintă, practic, un nou partid care, în principal, își propune dublarea salariilor în România, modificarea imnului național și repatrierea românilor din diaspora. Din proiect face parte și analistul politic Alex Coita.

 

Conform unei postări a lui Ilan Laufer, pe contul său de socializare, Gala de lansare a Platformei Social Liberale va avea loc mâine, la Cluj-Napoca, unde, împreună cu analistul Alex Coita, va fi prezentat Proiectul de Țară „România 10 în 10”. „Platforma Social Liberală reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, proeuropeană și euro-atlantică, care își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească. Proiectul de țară «România 10 în 10» se adresează tuturor românilor, indiferent de apartenența politică”, scrie Ilan Laufer.

Principalele obiective ale noii mișcări politice sunt dublarea venitului populației pentru a atinge o putere de cumpărare similară cu nivelul Spaniei și Italiei și digitalizarea completă a interacțiunii cetățeanului cu administrația după model coreean.

De asemenea, inițiatorii Platformei Social Liberale urmăresc lansarea unei consultări naționale pentru modificarea imnului de stat, precum și repatrierea și integrarea a un milion de români din diaspora, până în anul 2025. Un alt obiectiv se referă la accelerarea procesului de înzestrare al Armatei Române la cele mai înalte standarde NATO și introducerea serviciului militar, după model scandinav. „Trebuie să avem ambiția ca România să ajungă în primele zece țări ca pondere economică din Uniunea Europeană, iar românii să aibă un nivel de trai comparabil cu cel al statelor occidentale”, mai arată Ilan Laufer.

×