x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis declanşează referendum pe tema graţierii

Iohannis declanşează referendum pe tema graţierii

de Marius Gîrlașiu    |    24 Ian 2017   •   03:45
Iohannis declanşează referendum pe tema graţierii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat aseară că va iniţia un referendum pe tema amnistiei şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe prin vot asupra acestor teme.

“Este evident că există un larg interes pe această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD", a spus Iohannis la un eveniment organizat aseară la Muzeul Palatului Cotroceni.

“Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Mineriadă? Ce e aberaţia asta? Ce clasă politică am avut noi atunci când a început să ia fiinţă naţiunea română şi ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleşi să conducă ţara se ocupă în mod paradoxal de cu totul alte lucruri. Atunci, în 1859, politicienii s-au ocupat de naţiune, de Unirea Principatelor, ai noştri se ocupă de graţiere, de graţierea propriilor dosare”, a mai acuzat şeful statului.

×