x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii din Cluj se bat pe gunoaiele oraşului

Liberalii din Cluj se bat pe gunoaiele oraşului

de Adrian Ilie    |    25 Aug 2015   •   09:35
Liberalii din Cluj se bat pe gunoaiele oraşului
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Senatorul Alin Tişe a cerut public demisia preşedintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan, susţinând că acesta a blocat amenajarea unei rampe de gunoi a oraşului în favoarea unei firme bucureştene. Conflictul este însă doar un simptom al unei dispute între vechii liberali şi foştii demo¬crat-liberali din judeţ, astfel încât s-a ajuns în situaţia rară în care unui preşedinte de consiliu judeţean i se cere demisia de oameni din propriul partid.
Clujul a rămas fără rampă de gunoi, iar oraşul îşi „exportă” temporar deşeurile în alte zone, Bihor sau Alba. Tişe îl acuză pe Mihai Seplecan că sabotat demersurile oficiale ale consiliului judeţean pentru o nouă rampă de gunoi, negociind în secret acordarea contractului de preluare a deşeurilor de către o firmă privată. „Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. În câteva luni nicio primărie de comună sau oraş nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Responsabilitatea îi aparţine lui Seplecan, care trebuie să demisioneze”, susţine Tişe, care acuză că se încearcă şi subminarea credibilităţii Primăriei Cluj.
Deocamdată, Seplecan nu a ripostat acuzelor, afirmând că problema trebuie soluţionată în interiorul partidului şi că nu va ataca în mod public un alt coleg din PNL.

Scaunul lui Boc
Dincolo de groapa de gunoi, miza importantă este candida¬tura la Primăria Clujului din 2016. Emil Boc mai vrea un mandat, însă postul său este vizat şi de Mihai Seplecan, susţin surse din partid. Boc s-a reconciliat cu colegii săi din PDL, însă Seplecan are susţi¬nerea liberalilor vechi, în frunte cu Teodor Atanasiu, prim-vice¬preşedintele partidului, bine cunoscut pentru ostilitatea faţă de colegii săi de partid veniţi din PDL, mai ales faţă de un expo¬nent de prim rang al guvernării democrat-liberale precum Emil Boc.
 

×