x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică M.R. Ungureanu: Asumarea răspunderii Guvernului pe regionalizare echivalează cu o lovitură de stat

M.R. Ungureanu: Asumarea răspunderii Guvernului pe regionalizare echivalează cu o lovitură de stat

26 Iun 2013   •   11:36
M.R. Ungureanu: Asumarea răspunderii Guvernului pe regionalizare echivalează cu o lovitură de stat

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat sâmbătă că asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul regionalizării echivalează cu "o lovitură de stat dată viitorului României".

Ungureanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, la finalul reuniunii Colegiului director naţional al Forţei Civice, care a avut loc la Arcuş, în judeţul Covasna, că nu principiul regionalizării este problema, ci modul în care decurge acest proces demarat de Guvernul USL, pe care îl consideră "capabil să sacrifice o ţară întreagă" pentru propriile interese.

În opinia sa, actualul guvern nu este pregătit pentru acest proces ce va avea consecinţe pe termen foarte lung, neexistând studii de impact, nicio întemeiere argumentată şi nici resursele financiare necesare. În al doilea rând, a susţinut Ungureanu, acest proces este "profund politizat" de către USL.

"Este o utopie să credem că pachetul legislativ referitor la regionalizare ar fi bine făcut, oportun, util cetăţenilor României şi că ar garanta prosperitate şi stabilitate economică. Este de fapt o mare manipulare politică pusă în scenă de USL, dar în principal de partidul stat PSD. În acelaşi timp, este şi o dovadă de inconştienţă politică, în condiţiile în care efectele regionalizării vor fi enorme la scară economică, socială, demografică şi culturală", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, marele beneficiar al regionalizării va fi PSD şi clientela sa politică.

"În disperarea de a hrăni atâtea guri flămânde cât are PSD, USL e pregătit să sacrifice o ţară întreagă. Deviza USL este: după noi potopul! Asumarea răspunderii, în cazul în care ea se va întâmpla, va reprezenta adevărata lovitură de stat dată viitorului României", a susţinut liderul Forţei Civice.

×