x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministerul Justitiei incalca Legea: Dezbatere publica de o zi pentru umflarea aparatului

Ministerul Justitiei incalca Legea: Dezbatere publica de o zi pentru umflarea aparatului

de Dan Constantin    |    10 Iul 2015   •   14:11
Ministerul Justitiei incalca Legea: Dezbatere publica de o zi pentru umflarea aparatului

Un proiect de act normativ care viza suplimentarea numarului de posturi in institutii din sistemul justitiei a fost propus spre dezbatere publica in 29 iunie 2015.

.La proiectul Hotararii de Guvern si la Nota de fundamentare se puteau face observatii si sugestii in scris ; erau afisate adresele la care urmau se fie trimise puncte de vedere.

Hotararea de guvern ,aflata pe circuitul legal de aprobare se incadra in prevederile Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in activitatea autoritatilor publice.

Asupra continutul actului normativne vom opri intr-un alt articol.

Aflam insa ca proiectul Hotararii de Guvern a fost adoptat iA DOUA ZI DE LA AFISARE, 30 iunie,(HG 486/2015) publicata in Monitorul Oficial 488 din 2 iulie.

Legea transparentei decizionale stipuleaza la art 6, alin.2 ca actele normative, proiectele de hotarari ale administratiei publice centrale si locale sunt afisate cu cel putin 30 de zile inainte de adoptare.

Asadar Ministerul Justitie este primul care incalca legea.Nici CSM nu a observat abaterea de la lege.

Actul respectiv nu viza reglementari in circumstante exceptionale, luate in vederea evitarii unei grave atingeri interesului public,situatie care este acoperita de alin 9 al aceluiasi art6. al Legii 52/2003.

Ce va raspunde Ministerul Justitiei, aparatorul legilor si al marelui stat de drept?

×