x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan: Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova

Nicușor Dan: Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova

23 Oct 2016   •   19:10
Nicușor Dan: Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

România are o responsabilitate față de românii din Republica Moldova iar USR are chiar "o sensibilitate" față de aceștia, a declarat liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, duminică, la finalul întâlnirii cu președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

"Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova. Considerăm că avem o responsabilitate față de ei, însă în momentul de față nu există încă o voință a majorității cetățenilor din Republica Moldova pentru unire și cred că România are partea ei de responsabilitate", a spus Nicușor Dan.

El a adăugat că România ar trebui să fie activă inclusiv în ce înseamnă democratizarea și buna funcționare a instituțiilor din Republica Moldova. "România trebuie să constituie un model atât ca societate cât și ca spațiu economic pentru Republica Moldova'', a mai spus liderul USR.

La rândul său, George Simion a susținut că a găsit deschidere în USR pentru proiectul unionist.

"Am găsit deschidere în cadrul USR pentru subiectul românilor din Republica Moldova și al viitorului nostru comun. Am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o să venim cu anumite idei și propuneri", a spus Simion.

Acesta a precizat că protestul din Piața Universității a fost suspendat dar că așteaptă în continuare un răspuns de la PNL, singurul partid cu care unioniștii nu au reușit să poarte o discuție în cursul acestei zile.

"În afară de PNL am fost la toate partidele politice. Cu PNL această tăcere este îngrijorătoare. Dacă aceasta este atitudinea lor nu putem decât să rămânem consternați, dar credem că vom fi primiți în zilele următoare de către doamna Alina Gorghiu. Este un semn de respect față de românii basarabeni și față de mișcarea unionistă de pe ambele maluri ale Prutului", a conchis Simion.

AGERPRES

×