x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Noii aleși au moştenit trândăvia seniorilor

Noii aleși au moştenit trândăvia seniorilor

de Marius Gîrlașiu    |    25 Apr 2017   •   11:50
Noii aleși au moştenit trândăvia seniorilor
Sursa foto: Alex.TUDOR/AGERPRES FOTO

Alegerile din decembrie 2016 au adus în băncile Parlamentului o serie de figuri noi, însă niciunul dintre noii aleşi nu s-a remarcat până acum prin activitatea depusă. În primele luni de mandat, „bobocii” Parlamentului s-au limitat să semneze alături de seniori propuneri legislative care nu au niciun fel de legătură cu comisiile din care fac parte sau cu expertiza lor. O aşa-zisă lege a ambroziei este cel mai elocvent exemplu în acest sens.

Nepoata primarului din Voluntari, Florentin Pandele, tânăra Alexandra Bogaciu, este un nume total necunoscut pe scena politică. Cu toate acestea, selfie-pesedista este mezina social-democraţilor în Camera Deputaților. La alegerile parlamentare, Alexandra Bogaciu a deschis lista de candidați a filialei PSD Ilfov pentru Cameră. Până în prezent, tânăra a vorbit o singură dată în plenul Parlamentului, atunci când a depus jurământul. Alexandra este membru al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și, potrivit datelor oficiale, singura sa activitate a fost să semneze trei propuneri legislative alături de colegi. Preocupările nepoatei lui Florentin Pandele au fost modificarea OUG privind circulația pe drumurile publice, modalitatea de gestionare a pungilor de plastic și organizarea și funcționarea Jandarmeriei și a Ministerului Afacerilor Interne. Aflată și ea la primul mandat de deputat, pesedista Andreea Cosma a deschis gura doar la depunerea jurământului și la răfuiala de pe holurile Parlamentului cu un deputat USR care îndrăznise să o fil- meze. Fata baronului PSD Prahova Mircea Cosma a susținut modificarea Regulamentului Camerei Deputaților şi a semnat propunerea legislativă privind circulația pe drumurile publice.

 

Ambrozia, prioritatea nr. 1

Spre deosebire de social-democrați, bobocii liberali au la activ moțiunea de cenzură prin care au încercat să răstoarne Guvernul Grindeanu. În plus, aceștia au un ușor avans în ceea ce privește activitatea parlamentară. Mezina liberalilor, Mara Mareş(24 de ani), şi deputatul Robert Sighiartău (28 de ani) au semnat pentru abrogarea OUG13, modificarea Statutului funcționarului public sau a Codului Fiscal, dar și o iniţiativă privind... combaterea ambroziei. Tânăra Mara Mareşa acumulat şase luări de cuvânt, o declarație politică, nouă inițiative legis­lative semnate și cinci întrebări și interpelări. Mara Mareș este membră a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și secretar al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați. În schimb, bistriţeanul Sighiartău are opt luări de cuvânt, două declaraţii politice, zece propuneri legislative semnate şi opt întrebări sau interpelări. Sighiartău face parte din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

 

USR - deocamdată vorbă multă

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost asumată și de liderul deputaților USR, Nicușor Dan. Şeful useriştilor are 19 luări de cuvânt în plen și cinci în Biroul Politic Permanent, însă o singură propunere legislativă: pentru modificarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Liderul USR a promis însă un proiect de lege pentru interzicerea „penalilor” în funcţiile publice.

 

Nicușor Dan s-a remarcat mai mult prin declarații politice și postări pe Facebook, decât prin inițiative legislative

×
Subiecte în articol: Alexandra Bogaciu