x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Omisiune la Cotroceni! Ce lipsește din comunicatul discuției cu Președintele Bulgariei 

Omisiune la Cotroceni! Ce lipsește din comunicatul discuției cu Președintele Bulgariei 

de Dan Constantin    |    18 Apr 2020   •   15:59
Omisiune la Cotroceni! Ce lipsește din comunicatul discuției cu Președintele Bulgariei 

În 15 aprilie, președinții României și Bulgariei au avut o convorbire telefonică legată de problemele ridicate de epidemia coronavirus.Pe site-ul administrației prezidențiale de la București, informația a fort postată la ora 20, cu trei ore întârziere față de comunicatul difuzat la Sofia. Textele au diferențe, deci nu a fost un comunicat convenit de comun acord .Textul de la București are o informație în plus ,dar și o frază importantă în minus. În plus față de comunicatul președinției bulgare, aflăm că  discuția telefonică a fost la cererea președintelui Rumen Radev.

 Omisiunea însă se referă la o situație concretă care a produs o perturbare a fluxului de comerț ,nu doar cu Bulgaria. Textul care lipsește din comunicatul lui Johannis dar este difuzat de bulgari :

,, Președintele Radev a ridicat problema autorizării exportului din România în Bulgaria a materiilor prime necesare pentru producția de furaje așteptate de crescătorii de animale bulgari. Președinte Johannis S-A ANGAJAT SĂ ABORDEZE ACEASTĂ PROBLEMĂ ȘI A EXPRIMAT SPERANȚA CĂ VA FI REZOLVATĂ ÎN URMĂTOARELE ZILE”(sublinierea noastră)

 

Situația exportului de cereale și produse agricole, interzis prin anunțul făcut inițial de premierul Orban în ședința de guvern din 9 aprilie, a fost apoi nuanțată, nefiind afectate exporturile intracomunitare.De ce în 15  aprilie, după aproape o săptămână, problema este ridicată de președintele Bulgariei, țară UE, iar președintele Johannis  ,,SPERĂ SĂ O REZOLVE” rămâne de lămurit de autoritățile de la București. Acesta credem că este și motivul omisiunii din comunicatul de la Cotroceni.

×