x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Omul de stat vrea lege specială pentru nestat la coadă

Omul de stat vrea lege specială pentru nestat la coadă

de Marius Gîrlașiu    |    22 Aug 2016   •   09:06
Omul de stat vrea lege specială pentru nestat la coadă
Sursa foto: Adrian Manolache

Pensiile speciale şi coloanele oficiale nu par privilegii de ajuns pentru aleşi. Prin vocea unui lider ALDE din Timiş, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a propus o lege care să le permită demnitarilor să evite statul la coadă. Asta după ce preşedintele Senatului a driblat o coadă de o mie de persoane pentru a-şi reînnoi permisul de conducere. Alina Gorghiu i-a dat imediat replica fostului lider al PNL: “Tăricenismul – un nou termen pentru tupeu”.

Imaginile cu preşedintele Senatului intrând pe uşa din spate pentru a-şi reînnoi permisul, în timp ce peste o mie de bucureşteni aşteptau la coadă, au făcut înconjurul televiziunilor în ultimele zile. Colac peste pupăză, reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu mai mult a inflamat spiritele, decât să le liniştească. “Există în orice stat câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Da? Nu statul la coadă”, a explicat iritat liderul ALDE. Când scandalul părea să se fi stins, liderul ALDE din Timiş a călcat pe bec. Concret, politicianul timişorean a propus ca demnitarii de rang înalt să beneficieze de o lege specială prin care să li se acorde din oficiu dreptul de a nu sta la coadă. "În primul rând, Călin Popescu Tăriceanu a fost să îşi ridice permisul personal, putea să îşi trimită un consilier sau pe cineva. Din respect a mers personal, a mers înainte de program şi nu văd înaintea cui a intrat să îşi ridice permisul de conducere având în vedere că nimeni nu avea posibilitatea să intre să îşi ridice permisul de conducere”, a declarat preşedintele ALDE Timiş, Marian Cucşa, într-o conferinţă de presă cu jurnaliştii locali. Ulterior, liderul judeţean şi-a nuanţat declaraţia, motivând că i-au fost interpretate greşit cuvintele. “Încă de la început vreau să spun că nu am avut în vedere prin declaraţia mea să propun crearea unor privilegii pentru demnitari. Subliniez că nu a avut loc o discuţie în prealabil în cadrul partidului şi nici cu cei din conducerea formaţiunii, în speţă cu cei doi copreşedinţi”, a revenit Cucşa.

Liberalii, ironii pe facebook

Gafa liderului ALDE din Timiş a fost taxată cu ironie de Alina Gorghiu. “Mi-e limpede că dacă ar fi după liderii ALDE, lista nu s-ar opri aici. Sigur mai au idei: demnitarii să nu aștepte culoarea verde la semafor (tot timpul se grăbesc), alocații mai mari pentru copiii lor (copiii lor sunt vitregiți, deoarece părinții se ocupă cu țara), statuie pentru fiecare parlamentar ALDE (trebuie să știe și generațiile viitoare că s-au sacrificat pentru neam), covor roşu când merg la film (ei sunt adevăratele staruri ale filmelor), paradă militară separată, de Ziua Națională (se știe că au rău de aglomerații)”, a comentat Gorghiu pe pagina sa de facebook. În replică, tineretul ALDE susţine că “preşedintele impus al PNL, Alina Gorghiu” ar fi “campioana contractelor cu statul”, motiv pentru care ar trebui să lămurească “toate dubiile care planează asupra imaginii” sale. Deocamdată, liderul PNL nu a răspuns acuzaţiilor.

 

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: "Tăricenismul - un termen nou pentru tupeu. Sper că se aude şi în supermarketuri! Rog să se deschidă imediat o casă specială, când apar tăricenii sau aghiotanţii lor, iar un angajat să le umple coşul cu tot ce au nevoie. De fapt, poate facem cumva să nici nu plătească ce au cumpărat”

×
Subiecte în articol: alina gorghiu calin popescu tariceanu