x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD-L cere schimbarea lui Hoară de la UM Sadu

PD-L cere schimbarea lui Hoară de la UM Sadu

de Gabriela Mladin    |    27 Aug 2011   •   12:26
PD-L cere schimbarea lui Hoară de la UM Sadu

Organizatia judeteana a PD-L Gorj a solicitat ministrului Economiei, Ion Ariton, schimbarea din functia de administrator special a lui Marcel Hoara de la Uzina Mecanica Sadu. In ultima sedinta a Biroului Permanent Judetean a PD-L Gorj, democrat-liberalii au ajuns la concluzia ca Hoara si cei din Consiliul de Administratie al uzinei trebuie sa plece, avand in vedere exploziile produse in ultimii ani la fabrica de armament. Despre schimbare sa de la Sadu, Marcel Hoara sustine ca "pleaca cu fruntea sus'.

Saptamana trecuta, Biroul Permanent Judetean al PD-L Gorj a luat in discutie activitatea democrat-liberalilor de la Uzina Mecanica Sadu. Este vorba despre administratorul special, Marcel Hoara, directorul general al UM Sadu, Lori Boian si ceilalti membri din Consiliul de Administratie sustinuti de Partidul Democrat-Liberal. Lor li se reproseaza faptul ca, de trei ani, de cand au fost numiti la conducerea uzinei nu au rentabilizat fabrica, iar accidentele de munca s-au tinut lant in acesti ani.

Astfel, PD-L Gorj i-a cerut ministrului Economiei, Ion Ariton, demiterea lui Marcel Hoara de la Uzina Mecanica Sadu, a directorului general si schimbarea unor membri din CA-ul societatii. Hoara a fost numit administrator special la Sadu de catre Ministerul Economiei, in subordinea caruia se afla ROMARM, societatea care detine Uzina Mecanica Sadu.

PD-L Gorj: "Afara cu Hoara!'

"S-a pus in discutie schimbarea lui Marcel Hoara de la UM Sadu, precum si a altor persoane sustinute de PD-L la Sadu, intrucat in ultima vreme exploziile, accidentele de munca s-au tinut lant. Cineva trebuie sa raspunda pentru acestea, iar PD-L Gorj a facut primul pas, considerand ca acestia nu si-au indeplinit cum trebuie atributiile. I s-a propus ministrului Ion Ariton schimbarea lor', a declarat purtatorul de cuvant al PD-L Gorj, Dan Valceanu.

Hoara: "Plec cu fruntea sus!'

Contactat telefonic, democrat-liberalul, Marcel Hoara a declarat ca nu-si reproseaza nimic: "Am avut de ales intre a scoate uzina din faliment, sau a o inchide. Voi pleca cu fruntea sus', spune acesta.

Marcel Hoara a mai detinut functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Rovinari, insa, la inceputul anului a fost demis si din aceasta functie. Reprezentantii Ministerului Economiei i-au reprosat atunci faptul ca a dispus sponsorizarea echipei de fotbal, Pandurii Targu-Jiu, inainte ca bugetul pe anul in curs sa fie aprobat. De asemenea, Marcel Hoara a mai decis sa acorde miliarde de lei vechi din banii companiei statului pentru pictura unei biserici din Rovinari, desi societatea efectuase sute de disponibilizari ca urmare a lipsei banilor.

Marcel Hoara este presedintele al Agentiei Romane pentru Dezvoltare Durabila a Zonelor Industriale, care se afla an subordinea Ministerului Economiei, el fiind numit aici cu ajutorul fostului ministru, Adriean Videanu.

×