x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Politicienii, în pelerinaj la ”Pionierul”

Politicienii, în pelerinaj la ”Pionierul”

de Adrian Ilie    |    03 Noi 2015   •   00:14
Politicienii, în pelerinaj la ”Pionierul”
Sursa foto: Victor Stroe

Tragedia din Clubul Colectiv a stârnit, inevitabil, şi reacţii din partea politicienilor, unii venind să depună şi ei flori şi să aprindă lumânări la locul unde şi-au pierdut viaţa tinerii din club. Au fost şi ambasadori care au venit să le aducă un ultim omagiu.

Primul politician care a venit la faţa locului a fost vicepremierul Gabriel Oprea, chiar în noaptea incendiului, alături de Raed Arafat, însă era de datoria lui să o facă fiind responsabil cu sectorul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice. Oprea a anunţat atunci constituirea unei celule de criză la nivelul Guvernului. A doua zi, a venit şi preşedintele Iohannis. „Am ţinut să văd locul în care s-a petrecut tragedia şi să las aici un buchet de flori şi o lumânare. Dumnezeu să îi ierte pe cei care au murit. Pentru cei care au scă-pat şi au ajuns la spital, le do-resc sănătate, să aibă noroc şi să scape repede şi bine”, a spus Io-hannis. De pe scările de la intrarea la DNA, a comentat şi Elena Udrea, precizând că a fost la locul incendiului în noaptea respectivă, la ora două, şi dând lecţii despre respectarea regulilor. „Solidaritatea ne-o exprimăm cu toţii, dar când mor oameni, solidaritatea e tardivă. Sunt sigură că, dacă vor fi controlate multe astfel de locaţii, vor fi găsite în neregulă. Este un soi de «lasă şi aşa», o lipsă de respect faţă de reguli şi faţă de lege”, a spus deputatul. Ieri, a sosit şi comisarul european Corina Creţu, după ce cu două zile înainte transmisese un mesaj de condoleanţe rudelor celor morţi. Dintre ambasadori, la Colectiv au venit Hans Klemm (SUA), Osman Ertaş (Turcia) şi Francois Saint-Paul (Franţa). Ultimul a invocat solidaritatea arătată de români după atentatul de la redacţia Charlie Hebdo, iar Ertaş a spus că va cere permisiunea de la Ankara să arboreze drapelul de la ambasadă în bernă. 

Suntem cutremuraţi de ceea ce s-a întâmplat aici. Eu şi sotia mea exprimăm condoleanţe către rude, familii şi prietenii celor care au murit.
Klaus Iohannis


Este de neimaginat că acolo au putut să fie atâţia oameni la un concert şi să se întâmple într-un timp atât de scurt o tragedie pentru că au fost ignorate norme simple.
Hans Klemm, ambasadorul SUA
 

×