x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Salut faptul că România a primit un portofoliu extrem de important în cadrul CE

Ponta: Salut faptul că România a primit un portofoliu extrem de important în cadrul CE

de Agerpres    |    10 Sep 2014   •   15:47
Ponta: Salut faptul că România a primit un portofoliu extrem de important în cadrul CE

Premierul Victor Ponta a salutat miercuri faptul că România a primit un portofoliu extrem de important în Comisia Europeană - cel al politicilor regionale - ceea ce reprezintă "un succes" şi arată că ţara noastră contează în plan european.

"Este un succes pentru România şi o recunoaştere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliaţi şi parteneri importanţi şi că la rândul nostru putem acţiona ca o ţară demnă de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la valorile europene. Şi sunt absolut convins că, deşi e vorba de un comisar român, doamna Creţu va fi un comisar european şi va reuşi în cadrul activităţii sale, ca membru al CE, să reprezinte interesele tuturor cetăţenilor europeni, având însă totdeauna în minte ceea ce este important pentru România", a declarat premierul într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Potrivit lui Ponta, politicile regionale sunt pentru România un obiectiv fundamental pentru că atât ţara noastră, cât şi celelalte ţări din estul Europei, au nevoie de implementarea unor politici care să reducă decalajele faţă de Europa Occidentală şi faţă de ţările mai vechi din UE.

"Şi România este un beneficiar important al politicilor de coeziune", a adăugat şeful Executivului.

Victor Ponta a menţionat că bugetul alocat portofoliului de politici regionale este unul impresionant, aproximativ 350 de milioane de euro pentru următorii şapte ani de exerciţiu financiar.

Premierul a mai spus că audierea noului comisar european Corina Creţu în Parlamentul României va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare. "Am transmis documentele, dar, neavând portofoliu, era mai dificil de stabilit audierea. Cu siguranţă, mai dificilă va fi audierea în Parlamentul European, şi vreau să fac un apel public către toţi europarlamentarii români, indiferent de familia politică din care fac parte - socialişti, popular europeni sau ALDE, să considere că este vorba despre comisarul României", a subliniat Victor Ponta.

Corina Creţu va deţine portofoliul politicii regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunţului făcut miercuri de preşedintele ales al noului executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferinţă de presă componenţa Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019. 

×