x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul francez anunţă O NOUĂ ERĂ a relaţiilor dintre Franţa şi România

Premierul francez anunţă O NOUĂ ERĂ a relaţiilor dintre Franţa şi România

13 Iul 2013   •   17:22
Premierul francez anunţă O NOUĂ ERĂ a relaţiilor dintre Franţa şi România

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat că în prezent este o nouă eră a relaţiilor franco-române, care ţine de planul de măsuri concrete pentru parteneriatul strategic şi cooperarea celor două ţări în subiecte ca PAC, Mali, Siria, acordul comercial al UE cu SUA.

 "Consider că am intrat într-o nouă eră a relaţiilor dintre Franţa şi România", a spus Ayrault, într-un interviu difuzat sâmbătă de Digi 24, realizat la finalul vizitei oficiale în România a oficialului francez (11-12 iulie).

El s-a referit apoi la vizita premierului Victor Ponta în februarie la Paris, când s-a semnat foaia de parcurs cu măsuri concrete pe următorii cinci ani pentru întărirea parteneriatului strategic încheiat în 2008, venirea sa la Bucureşti în vizita de joi şi vineri, precum şi cooperarea celor două guverne în dosarele menţionate.

Întrebat dacă explicaţia pentru această schimbare faţă de situaţia de acum trei ani stă în faptul că în ambele ţări se află la putere partidele socialiste, Ayrault a spus că politicienii se pot înţelege mai uşor dacă aparţin aceleiaşi familii politice, însă guvernarea lui Francois Hollande are o nouă perspectivă pentru toate statele din Europa Centrală şi de Est.

El a menţionat că şi premierul român Victor Ponta şi guvernul său fac demersuri în aceeaşi direcţie ca şi puterea instalată în 2012 la Paris.

Mai multe informatii, aici.

×