x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preţul plătit slăbiciunilor pentru femei. Din dragoste de politician

Preţul plătit slăbiciunilor pentru femei. Din dragoste de politician

de Diana Lazăr    |    30 Iul 2015   •   23:28
Preţul plătit slăbiciunilor pentru femei. Din dragoste de politician
Sursa foto: MALINA NEGREA / AGERPRES FOTO

Telenovela amoroasă a primarului de Iaşi şi stenogramele dintr-o şedinţă secretă a PNL au atras atenţia asupra unui subiect considerat tabu: cum își construiesc cariera unele dintre femeile-politician. Tinere, frumoase şi cu ambiţii nemăsurate, doamnele care îi seduc pe politicieni aspiră la rândul lor la funcţii importante în stat.

Că instituţiile de stat sunt căpuşate de neamuri şi iubite ale politicienilor, o recunosc chiar ei în discuţiile informale, precum stenograma unei recente şedinţe secrete a PNL. În intervenţia sa, un liberal afirmă că amantele au deja alocate posturile din decon¬centrate şi aşteaptă doar mo-mentul accederii la guvernare. În spaţiul public, fragmentul din stenogramă mai degrabă a amuzat decât să stârnească revolta. În plus, discuţiile dintre liberali au apărut în plin scandal Nichita, primarul de la Iaşi care se folosea de Poliţia Locală ca să-şi urmărească amanta de 33 de ani, pe care o suspecta că ar avea o altă relaţie. Poate nu la fel de renumită, protejata lui Emil Boc, Cyntia Curt, a beneficiat şi ea în carieră de ajutorul fostului premier. Botezată de presă blonda lui Boc, Curt a fost adusă de la Cluj de fostul primar pentru a-l consilia la Guvern. Mai târziu, ea a fost promovată consul general la Barcelona. Despre cei doi, presa locală a speculat că nu ar avea doar o relaţie profesio¬nală. Nici social-democraţii nu sunt uşă de biserică. Asistenta lui Liviu Dragnea, tânara Cătălina Ştefănescu, a ajuns în 2012 deputat datorită, spun gurile rele, lui Dragnea pentru frumos.


Acuzată în dosarul Alinei Bica, Crinuţa Dumitrean a fost promovată de boss-ul de la Bistriţa, Ioan Oltean. Presa locală scria în urmă cu câţiva ani că Dumitrean ar fi obţinut funcţia de şef al ANRP dato¬rită calităţilor fizice cu care l-a impresionat pe Oltean.

Paradigma blondă

E lena Udrea a ajuns, în doar zece ani, de la simplu membru de partid și consilier în Primăria Capitalei, şef de Cancelarie prezidenţială, ministru, lider de partid şi candidat la prezidenţiale. Totul datorită relaţiei de apropiere cu Traian Băsescu. În man-datele acestuia, specu¬laţiile că relaţia cu blonda de la Cotro-ceni nu ar fi doar profesională au fost la ordinea zilei. Când Elena Udrea intra în Palat seara pe uşa din dos, Băsescu nega că s-au văzut. „În orice caz, eu am dormit cu nevastă-mea. Dacă s-a dus, s-a dus la vreun consilier”, spunea atunci Băsescu. Elena Udrea a fost sursă alternativă de informare pentru Băsescu, după cum ea însăşi a declarat. I-a fost, în plus, şi purtător de mesaje în spaţiul public. Episodul bileţelului roz care a marcat începutul deteriorării relaţiei Băsescu - Tări-ceanu sau ruperea PDL reprezintă doar câteva exemple în acest sens. Tot de dragul ei, fostul preşedinte s-a aruncat fără jenă în campania pre-zidenţială de anul trecut, luându-se la trântă cu serviciile secrete şi cu ceilalţi competitori. Chiar şi după arestarea Elenei Udrea, Băsescu i-a rămas aproape.
 

×