x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunerile premierului Ponta pentru portofoliile de miniştri de la Buget şi Cultură

Propunerile premierului Ponta pentru portofoliile de miniştri de la Buget şi Cultură

de Agerpres    |    01 Aug 2014   •   08:47

Premierul Victor Ponta urmează să propună astăzii ca deputatul PSD Claudiu Manda să preia postul de ministru delegat pentru Buget iar senatorul UDMR Rozalia Biro pe cel de ministru al Culturii.

'Voi face două propuneri: doamna Rozalia Biro la Ministerul Culturii şi Claudiu Manda la Ministerul Bugetului. Este un deputat tânăr, care din 2004 a lucrat numai la Comisia de buget-finanţe. După episodul în care doamna Petrescu a fost atacată, lovită, umilită în toate felurile, am zis că trebuie să aduc şi mai mulţi tineri în Guvern şi voi promova în continuare oameni tineri. Unii vor confirma, alţii nu. Tinereţea în sine nu este un argument. (...) Când a fost vorba la Transporturi, am adus un om experimentat - domnul Rus. La partea de buget şi finanţe este o echipă mai tânără pentru că zona de buget-finanţe este una dintre cele mai nereformate din România în 25 de ani. Este o mare provocare', a spus Ponta, joi seară, la Digi 24.

Actualul ministru delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a fost numit viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

o Postul de la Cultură a devenit vacant prin demisia lui Kelemen Hunor), care s-a retras din Cabinetul Ponta, el având şi funcţia de vicepremier

×