x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi-a alungat cel mai performant primar

PSD şi-a alungat cel mai performant primar

de Marius Gîrlașiu    |    16 Ian 2017   •   09:47
PSD şi-a alungat cel mai performant primar
Sursa foto: Gheorghe Damian (d)

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, a fost exclus din PSD în urma răfuielilor interne din partid. Gheorghe Damian este primar în comuna din Alba de peste 16 ani, timp în care a atras prin proiecte europene peste 16 milioane de euro, sumă care înseamnă bugetul comunei pe 50 de ani.

 

Ciugud, o comună aflată la o câţiva kilometri de Alba Iulia, are drumuri asfaltate chiar şi între parcelele agricole, internet gratuit în zonele publice, piste de biciclete şi foloseşte energie eoliană şi panouri solare pentru iluminatul public. Comuna din Alba este condusă de peste 16 ani de vicepreşedintele PSD Alba, Gheorghe Damian, reales cu 85% din voturi la alegerile din 2016. Realizările edilului social-democrat n-au contat deloc pentru organizaţia judeţeană a partidului, care l-a exclus din partid reproşându-i, chipurile, “rezultatele slabe” obţinute la alegerile parlamentare. Sunt nişte probleme interne şi nu aş vrea să intru în detalii. Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie”, a motivat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. ”Mi s-a imputat rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un rezultat istoric. Am câştigat alegerile în nouă din cele 11 oraşe şi municipii, printre care şi Alba Iulia, oraş condus de peste 20 de ani de liberalul Mircea Hava. Am fost umăr la umăr cu cea mai puternică organizaţie a PNL şi în final am obţinut un scor istoric”, s-a apărat primarul Gheorghe Damian.

 

De la vizita lui Cioloş i se trage?

Edilul mazilit susţine însă că va ataca decizia filialei judeţene. ”Sunt un om legat sufleteşte de PSD şi nu doresc să fiu scos pe uşa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani”, a scris Damian pe pagina sa de Facebook. De-a lungul timpului, edilul a primit mai multe oferte din partea PDL şi PNL, însă a decis să rămână fildel partidului. “Nu am trădat pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la ţară, care ştiu ce înseamnă cuvântul dat şi onoarea. Am onoare şi sunt un om de echipă, un om care a militat mereu pentru valorile social-democrate”, a fost mesajul postat în weekend de edil. În martie anul trecut, premierul Dacian Cioloş a lansat la Ciugud pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate, eveniment la care au participat ministrul Agriculturii de la acea vreme, Achim Irimescu, fostul vicepremier Vasile Dîncu, dar şi numeroşi fermieri şi primari din zona Ardealului. Comuna din Alba fusese aleasă tocmai datorită dezvoltării puternice de care s-a bucurat în ultimii 16 ani, datorită atragerii de fonduri europene.

 

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud: Din anul 2000 sunt trup şi suflet alături de PSD. Îmi respect colegii şi respect statutul partidului. Cred cu tărie că Partidul Social Democrat este un partid modern, construit pe valori europene şi în care primează democraţia.

 

Anul trecut, edilul Gheorghe Damian, anunţa că la Ciugud se va construi un teren de golf ultramodern, “cum nu există în România”, pentru competiţii internaţionale.

×