x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD vrea să treacă prin Parlament legi pentru „relansarea” economiei

PSD vrea să treacă prin Parlament legi pentru „relansarea” economiei

de Ion Alexandru    |    03 Iun 2020   •   07:46
PSD vrea să treacă prin Parlament legi pentru „relansarea” economiei

Social-democrații doresc stimulente de reinserție pentru firmele care vor să angajeze persoane ce și-au pierdut locul de muncă pe timpul stării de urgență sau pe cele care s-au repatriat de la data de 1 martie. Obiectivul face parte dintre cele 28 de măsuri pentru relansarea economiei pe care PSD intenționează să le includă în propuneri legislative. Alte inițiative vizează sprijinirea familiilor cu venituri mici, sectorului agricol, turismului și producției auto.

Conform PSD, programul vizează acordarea sumei lunare de 2.250 de lei companiilor care angajează persoane ce și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență. De asemenea, se urmărește reeșalonarea plății impozitului pe veniturile realizate în perioada stării de urgență, pentru o perioadă de 3 luni. Mai mult, ar putea fi alocată o indemnizație de 700 de lei lunar pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 lei și de 300 lei lunar pentru gospodăriile cu venituri de la 1.501 lei până la 2.000 lei


La mijlocul lunii trecute, Marcel Ciolacu a prezentat cele 28 de măsuri economice și sociale pe termen scurt și mediu pentru repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare și stimularea economiei. Liderul social-democrat a precizat, atunci, că acest pachet poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și că va costa mai puțin de 8% din PIB. 

×