x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Teleorman: PSD are cele mai multe mandate de parlamentar în judeţ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 Teleorman: PSD are cele mai multe mandate de parlamentar în judeţ

12 Dec 2016   •   18:00

Partidul Social Democrat are cele mai multe mandate de parlamentar din judeţ în urma alegerilor parlamentare, potrivit preşedintelui PSD Teleorman, Adrian Gâdea. 

Conform sursei citate, social democraţilor le revin trei mandate de deputat şi unul de senator. 

Lista pentru Camera Deputaţilor a fost deschisă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmat de preşedintele Consiliului judeţean, Adrian Gâdea, şi de Valentin Boboc, deputat la al doilea mandat. 

Lista PSD la Senat a fost deschisă de fostul prefect al judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan. 

PSD a câştigat alegerile în judeţ 62% la Camera Deputaţilor şi acelaşi procent la Senat. 

PNL ar putea obţine un mandat de deputat şi unul de senator. Lista la Camera Deputaţilor este deschisă de Mara Calista, unul dintre consilierii personali ai premierului Dacian Cioloş, iar la Senat primul pe listă este actualul preşedinte PNL, Eugen Pîrvulescu. PNL a obţinut 19,48% din voturile valabil exprimate la Camera Deputaţilor şi 19,44% la Senat. 

Un mandat de parlamentar ar putea să revină şi ALDE, a cărui listă la Camera Deputaţilor este deschisă de actualul deputat Ică Florică Calotă, iar la Senat de Samuel Calotă. ALDE a înregistrat 6,2% la Camera Deputaţilor şi 6,3% la Senat. 

În urma scrutinului electoral judeţului Teleorman îi revin două mandate de senator şi alte cinci de deputat. AGERPRES

×