x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tehnocrații, în concediu all inclusive la Guvern

Tehnocrații, în concediu all inclusive la Guvern

de Marius Gîrlașiu    |    03 Mar 2016   •   07:26
Tehnocrații, în concediu all inclusive la Guvern
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Miniştrii Raluca Prună, Anca Dragu, Cristiana Palmer şi Dragoş Tudorache şi-au luat concediu de la Bruxelles ca să poată fi “angajaţi” în Guvernul Cioloş. Cei patru se pot întoarce oricând să lucreze pe posturile oupate în trecut la Comisia Europeană. Pe cererile de concediu, tehnocraţii lui Cioloş au invocat “motive personale”.

Potrivit Regulamentului european, reprezentanţii Comisiei Europene au dreptul la un an de concediu “din motive personale”, însă acesta poate fi prelungit la cerere. Este fix anul în care tehnocraţii lui Cioloş îşi vor exercita mandatul de ministru în cabinetul de la Bucureşti. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, ministrul Mediului, Cristiana Palmer şi şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, sunt oficial în concediu. Ei şi-au luat vacanţă de la Bruxelles ca să poată lucra all-inclusive în Guvernul lui Dacian Cioloş. În actele de concediu, românii din Comisia Europeană au trecut “motive personale”, ceea ce înseamnă că pot reveni în orice moment în posturile ocupate anterior. Practic, în cazul în care ar fi demişi sau în clipa în care mandatul Executivului va lua sfârşit, “concediul” miniştrilor se va încheia automat, iar ei se vor întoarce în birourile de la Bruxelles.

Cioloş şi-a dat demisia

Referitor la banii primiţi de miniştrii români de la Comisia Europeană, aceştia şi-au încasat ultimul salariu chiar înainte să plece de la Bruxelles, însă nu vor fi remuneraţi pe perioada “sejurului” la Bucureşti. Spre deosebire de cei patru, Dacian Cioloş, fost consilier special al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a dat demisia din funcţie ca să poată prelua Guvernul de la Bucureşti. Premierul, care nu a fost plătit pentru activitatea de consilier, ar putea reveni şi el în funcţia de la Bruxelles pentru că postul său a rămas neocupat.

×