x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Studiu: "Relația lui Băsescu cu serviciile secrete a făcut posibilă păstrarea ordinii constituționale în 2012"

Studiu: "Relația lui Băsescu cu serviciile secrete a făcut posibilă păstrarea ordinii constituționale în 2012"

23 Iun 2013   •   00:09
Studiu: "Relația lui Băsescu cu serviciile secrete a făcut posibilă păstrarea ordinii constituționale în 2012"

Institutul de cercetare globală și analiză Jamestown, cu sediul in Washington DC, a dat publicităţii un studiu în care îl laudă pe preşedintele României, Traian Băsescu ,i care prezintă situaţia relaţiilor în schimbare a statelor europene cu Rusia, însă România n-ar face parte dintre ele. Potrivit analizei, modelul american de colaborare cu Rusia începe să fie aplicat şi în Europa, scrie dcnews.ro

”Nu este niciun secret în România că relația lui Băsescu cu serviciile secrete a făcut posibilă păstrarea ordinii constituționale în 2012 și stabilizarea situației interne, menținând în același timp neutralitatea politică a serviciilor”, se arată în studiul mai sus citat.

”În primul rând, Băsescu nu a făcut greșeala de a iniția ‘resetarea’ relațiilor Rusia-România. În schimb, a așteptat răbdător ca Moscova să facă prima mișcare, dacă nu să ‘reseteze’, cel puțin să dezghețe relațiile”, apreciază James Town Foundation. În al doilea rând, Băsescu s-a arătat un președinte pro-american, iar în al treilea rând, șeful statului român a reușit să depășească criza politică din 2012, chiar dacă Moscova a forțat debarcarea acestuia prin atacuri precum cele ale Vocii Rusiei, se arată în document.

Puteţi citi analiza Jamestown în format complet, aici.

×