x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu, despre decizia CCR de a se adresa forurilor internaţionale: Înseamnă că situaţia este într-adevăr gravă

Tăriceanu, despre decizia CCR de a se adresa forurilor internaţionale: Înseamnă că situaţia este într-adevăr gravă

06 Iun 2018   •   12:54
Tăriceanu, despre decizia CCR de a se adresa forurilor internaţionale: Înseamnă că situaţia este într-adevăr gravă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că decizia CCR de a sesiza Comisia de la Veneţia pentru atacuri declanşate împotriva sa denotă faptul că situaţia ar fi "într-adevăr gravă". 

"Dacă judecătorii CCR au considerat că trebuie să recurgă la acest demers înseamnă că situaţia este într-adevăr gravă. Dacă ajungem să contestăm hotărârile CCR, atunci tot ceea ce vorbim de dimineaţă până seara că încercăm să consolidăm statul de drept rămâne doar o simplă afirmaţie, fără niciun fel de substanţă. Contestarea hotărârilor CCR ridică o problemă fundamentală a statului de drept. Sigur, comentarii politice se pot face, nu poate nimeni să împiedice acest lucru, dar criticile personale aduse unora dintre judecători, tot felul de acuzaţii n-au nimic de a face cu ceea ce se numeşte statul de drept şi reprezintă numai şi numai o presiune inacceptabilă asupra unei instituţii care trebuie să fie până la urmă ultimul resort atunci când chestiuni de drept sunt puse în discuţie", a afirmat Tăriceanu miercuri la Parlament. 

Întrebat cine este responsabil de aceste presiuni, Tăriceanu a spus: "Nu e problema mea. Cred că CCR are răspunsurile pregătite în această privinţă''. 

Curtea Constituţională a României a sesizat secretarul general al Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia şi preşedintele Conferinţei Curţilor Constituţionale Europene în legătură cu atacurile virulente declanşate împotriva sa, prin care unii reprezentanţi ai unor autorităţi publice, precum şi ai unor partide parlamentare au discreditat şi delegitimat autoritatea instituţiei. AGERPRES

×