x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu trage pe dreapta. Face concurenţă PNL

Tăriceanu trage pe dreapta. Face concurenţă PNL

de Marius Gîrlașiu    |    26 Ian 2016   •   09:33
Tăriceanu trage pe dreapta. Face concurenţă PNL

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu va candida, cel mai probabil, pe liste separate în alegerile locale şi parlamentare din acest an. Cel puţin asta reiese din declaraţiile făcute de liderul ALDE. După mariajul eşuat cu PSD, în coaliţia de guvernare, Tăriceanu vrea să-şi refacă imaginea de liberal şi le-a recomandat membrilor ALDE să se delimiteze de PSD, ceea ce ar putea rupe din voturile de dreapta.

Preşedintele Senatului vrea ca partidul pe care-l conduce să se distanţeze de electoratul de stânga în alegerile din acest an. La prima şedinţă a Biroului Politc, Tăriceanu a stabilit clar strategia pe care o va adopta ALDE pentru a scăpa de eticheta de aliat al PSD-ului. „Trebuie să ne distingem de ceilalţi. Nu avem o problemă principală de raportare cu PSD, e un partid de stânga. Avem o problemă de delimitare pe zona de dreapta. Trebuie să venim cu un mesaj autentic, de factură liberală. Soluţiile pe care le propunem să se vadă că pornesc dintr-o gândire liberală”, le-a spusTăriceanu membrilor ALDE. Teoretic, cu un mesaj de dreapta, partidul lui Tăriceanu i-ar proteja pe social-democraţi şi ar ameninţa serios elec-toratul PNL. Asta ar rupe din voturile de dreapta care s-ar împărţi între PNL şi „liberalul” Tăriceanu, ceea ce ar avantaja PSD. „Nu vreau să cădem în următoarea greşeală, am văzut tentaţia în ultima perioadă a unor mesaje şi a unor idei şi unor proiecte de factură socială. Nu intraţi în concurenţă cu PSD. Nu înseamnă că PSD are monopolul politicilor sociale”, a explicat Tăriceanu, care le-a mai spus liderilor ALDE că partidul este a treia forţă pe scena politică după ultimele sondaje.

De cealaltă parte, liberalii au anunţat prin vocea lui Vasile Blaga că exclud orice alianţă cu partidul lui Tăriceanu. „Noi vom merge singuri în alegeri şi nu vom colabora nici cu Mişcarea Populară, nici cu ALDE, pentru că avem forţa să câştigăm”, a anunţat copreşedintele liberalilor

ALDE s-a înfiinţat după ce Tăriceanu şi alţi liberali n-au fost de acord cu ruperea USL în 2014. Liberalii plecaţi din PNL au fuzionat cu PC-ul condus de către Daniel Constantin şi au format ALDE.
 

×