x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR iese de la guvernare dar nu va da un vot negativ guvernului

UDMR iese de la guvernare dar nu va da un vot negativ guvernului

27 Noi 2014   •   15:25
UDMR iese de la guvernare dar nu va da un vot negativ guvernului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va ieşi de la guvernare. Kelemen Hunor a declarat  că Victor Ponta are majoritatea și se poate descurca și fără UDMR.

Decizia a fost luată, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR, după peste cinci ore de dezbateri.
Reuniunea a început la ora 10,00 şi iniţial era programată să se încheie până la ora 13,00, dar s-a încheiat după ora 15,00.
Decizia finală va fi luată de Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU).

Kelemen Hunor a spus că în urma alegerilor prezidențiale UDMR a înțeles mesajul electoratului, respectiv să se întoarcă mai mult către alegători. ”Am înțeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegatorii noștri, către maghiarii din România care ne-au susținut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliția de guvenare”, a afirmat presedintele UDMR.

El a mai spus că Uniunea nu vrea să creeze instabilitate prin ieşirea de la guvernare şi că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcţiona şi poate avea stabilitate şi fără UDMR.

"Am constatat că şi fără noi Guvernul Ponta are majoritate. (..) Stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona (...) Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce ştim foarte clar că este de făcut. Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre?, a adăugat liderul UDMR.

×