x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta: Articolul referitor la combaterea traseismului politic va fi votat în comisia de revizuire a Constituţiei

Victor Ponta: Articolul referitor la combaterea traseismului politic va fi votat în comisia de revizuire a Constituţiei

08 Iun 2013   •   08:58
Victor Ponta: Articolul referitor la combaterea traseismului politic va fi votat în comisia de revizuire a Constituţiei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Articolul referitor la combaterea traseismului politic va fi rediscutat şi votat în comisia de revizuire a Constituţiei la începutul săptămânii viitoare, a afirmat premierul Victor Ponta, la România TV, informează agerpres.ro.

"A apărut o chestie că nu s-a votat, că nu am aplicat... Se votează, luni sau marţi se votează. Aici a fost o mică confuzie între propunerea făcută de Forumul Constituţional, care spunea că fiecare parlamentar care îşi schimbă partidul e supus unei proceduri, un fel de rechemare de către cei din colegiul în care l-au votat. Problema era următoarea, dacă nu avem alegeri în colegiu, cine îl revocă? Aşa încât luni, marţi, când se reia acest articol, domnul Chiuariu a spus foarte clar că se rediscută, votăm formula aceea în care cel care îşi dă demisia din partid îşi pierde automat mandatul. Este însă o formulă care nu va acoperi toate cazurile", a declarat premierul. 

El a explicat că articolul nu va acoperi toate situaţiile de traseism, dând ca exemplu cazurile unor primari, care au refuzat să-şi dea demisia din partid şi au cerut să fie daţi afară, pentru că astfel nu-şi mai pierdeau mandatul.

"Votăm această formulă în care cel care îşi schimbă partidul îşi pierde mandatul. Asta o votăm în mod sigur. Vom vota şi acoperim partea cu demisia. Dar nu vom acoperi situaţia cu cei care votează împotrivă. Dar tot e bine, e o jumătate de pas, nu e un pas întreg", a spus Victor Ponta.

Principalul avantaj al introducerii acestui articol va fi, în opinia premierului, faptul că nu vor mai putea constitui grupuri parlamentare partidele care nu au participat la alegeri. 

×