x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Autoritățile se întrec în petreceri de 1 iunie

Autoritățile se întrec în petreceri de 1 iunie

de Alice Petrescu    |    01 Iun 2017   •   07:52
Autoritățile se întrec în petreceri de 1 iunie

Ziua Internaţională a Copilului aduce în acest an prichindeilor nu una, ci mai multe zile de distracţie, Bucureştiul şi mai multe oraşe din ţară organizând o serie de evenimente pentru cei mici. Printre surprizele pregătite se numără parade cu biciclete, concerte cu artişti îndrăgiţi, face painting, karaoke, dans, filme gratuite şi multe altele. Dacă Primăria Capitalei îi aşteaptă pe copii la teatru, ateliere de creaţie, muzică şi dans , în oraşele din ţără, micuţilor li s-au pregătit expozitii de jucarii, festivaluri şi concerte în aer liber.

Cei mici sunt aşteptaţi astăzi să ia parte la spectacole de teatru, ateliere de creaţie, muzică, dans şi numere de magie, atât în Parcul Herăstrău, la Festivalul Copiiilor, cât şi în Parcul Cişmigiu, la cea de-a XVI a ediţie a evenimentului Cişmigiul Copiilor. Aleile parcului vor fi transformate pentru o zi într-un spațiu al distracţiei, cu provocări creative şi ore întregi de amuzament, atât pentru copii, cât şi pentru adulţii care îi însoţesc.

Parada Micilor Biciclişti

În Bucureşti, Ziua Copilului debutează cu Parada Micilor Bicicliști care va avea loc în parcarea de la Sala Polivalentă începând cu ora 10. Organizatorii spun că sunt aşteptaţi copii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit. Pe lângă activităţi, jocuri şi parada propriu-zisă, evenimentul are şi o latură practică. Cei mici vor fi ajutaţi să înţeleagă şi să înveţe câteva reguli de siguranţă care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roţi, cum să manevreaze bicicleta printre obstacole şi mai ales, cum să pedaleze în grup.

În sectorul 2, autorităţile au anunţat că în perioada 1 - 6 iunie , copiii au acces gratuit la Roata mare şi alte echipamente de distracţii din Parcul de agrement Tei.

Plimbari gratuite cu vaporasul

Astăzi pe lacul Herăstrău vor naviga şapte vaporaşe în care copiii  până în 14 ani se vor putea plimba gratuit .Tot de ziua lor, cei mici vor putea asista la jocuri medievale, dresuri de cai, sărituri peste obstacole şi întreceri de tras cu arcul. În final, ei vor putea lua lecţii gratuite de călărie.

Festivaluri în Ardeal

Braşovenii au pregătit, în Piața Sfatului, Festivalul Copiilor unde micuţii sunt aşteptaţi să participe la activităţi creative, concursuri şi concerte . De asemenea în aceste zile se organizează şi un târg cu degustare de produse tradiţionale şi dulciuri. Autorităţile din Alba Iulia au hotărât să lanseze pe1 iunie evenimentul Flash Mob la  Cetatea Alba, unde circa1.500 de copii  vor forma tricolorul şi vor lansa baloane multicolore. Festivalul Familiei, organizat în aceste zile la Sibiu, este modul în care primăria orașului a ales să sărbătorească Ziua Internațională a Copilului. Pe parcursul  a patru zile, copii vor avea ocazia să participe la ateliere de olărit, pictură și „prăjturit” (unde cei mici vor avea ocazia de a-și găti propriile dulciuri), iar în plus față de numeroasele jocuri și activități, vor avea loc şi concerte . De asemenea, în Piața Mare a orașului se va amenaja  şi un parc de distracții pentru copii cu ocazia zilei lor.

În România sunt circa 4 milioane de copii. Astăzi e pentru prima dată când 1 iunie este sărbătoare legală, ziua liberă fiind acordată pentru ca adulții și copiii să poată să „timp de calitate” împreună

În perioada 3- 4 iunie, bucureştenii sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediţie a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei", segmentul pietonal fiind cuprins între Piaţa Victoriei şi Strada George Enescu.

×
Subiecte în articol: petreceri 1 iunie