x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Comitet de urgenţă pentru vaccinare

Comitet de urgenţă pentru vaccinare

de Monica Cosac    |    19 Mai 2017   •   13:56
Comitet de urgenţă pentru vaccinare
Sursa foto: NikiLitov/Getty Images/iStockphoto

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, ieri, înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă, care va gestiona disfuncţionalităţile apărute în Programul naţional de vaccinare. Totodată, în Ministerul Sănătăţii va fi înfiinţată o unitate de management a vaccinului, care va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrare.

„Astăzi (n.r. - joi) vom aproba, printr-un memorandum, înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din programul naţional de vaccinare.(...) Tot astăzi se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul - o unitate de management a vaccinării. Această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici - şi chiar ţin să subliniez acest lucru - campania de conştientizare a populaţiei”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, ieri, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii. Şeful Executivului a adăugat că este important să fie gestionată bine şi campania de vaccinare antigripală.

În privinţa noii unităţi de management, care va fi înfiinţată în cadrul Ministerului Sănătăţii, ministrul Florian Bodog a explicat că „va avea cinci membri, va fi coordonată de către doamna Pistol de la INSP (n.r. - Adriana Pistol, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică) şi va avea componenetă de achiziţii, componenentă de sănătate publică, componentă juridică. Va avea absolut toate componenentele”.

Potrivit ministrului Bodog, va fi făcută o campanie „foarte intensă” de conştientizare privind importanţa vaccinării. De asemenea, spune că se ia în calcul readucerea vaccinării în şcoli, însă acest lucru este unul sensibil, având în vedere că toată gestionarea stării de sănătate a copilului o face medicul de familie.

Înainte de a se putea vorbi despre sancţiuni în privinţa vaccinării, respectiv de a interzice copiilor nevaccinaţi accesul la şcolarizare, trebuie ca statul să fie capabil să asigure stocul necesar de vaccinuri, susţine premierul Sorin Grindeanu.

 

×
Subiecte în articol: vaccinare sorin grindeanu