x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Galaţi: Victima incendiului produs la o navă aparţinând Navrom a decedat

Galaţi: Victima incendiului produs la o navă aparţinând Navrom a decedat

20 Mar 2017   •   16:06
Galaţi: Victima incendiului produs la o navă aparţinând Navrom a decedat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bărbatul de 54 de ani care a suferit arsuri grave pe 80% din suprafaţa corpului, în urma incendiului produs în urmă cu o săptămână în sala motoare a unui împingător aflat în reparaţii, a murit, a anunţat, luni, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea. 

Potrivit acestuia, cercetarea în acest caz va fi preluată de ITM Galaţi. 

"Am primit confirmarea decesului; s-a întâmplat vineri. Instituţia noastră a preluat cercetarea", a declarat Ionel Petrea. 

În urmă cu o săptămână, în sala motoare a unei nave aflate în reparaţii la Navrom Galaţi, s-a produs un incendiu în urma căruia un muncitor de 54 de ani a suferit grave arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Bărbatul a fost transferat de la Spitalul Judeţean Galaţi, la Spitalul de Arşi din Bucureşti. 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi a amendat cu 5.000 de lei operatorul Navrom al cărei muncitor a fost rănit grav, pentru "exploatarea echipamentului tehnic, aparaturii şi utilajelor în condiţii care creează risc de incendiu şi pentru nerespectarea instrucţiunilor de funcţionare sau apărare împotriva incendiilor". 

De asemenea, potrivit ISU Galaţi, se impunea aerisirea spaţiului de lucru dar şi eliberarea permisului de lucru cu focul, ambele proceduri nefiind aplicate de angajator. 

Totodată, comisia ISU Galaţi care a anchetat cauzele accidentului a constatat şi că s-au încălcat alte instrucţiuni de apărare împotriva incendiilor care reglementează fumatul. 

"Comisia ISU a stabilit că accidentul de muncă a fost provocat de un arc electric creat de aparatul de sudură. Înainte de producerea accidentului, victima a încercat să fumeze două ţigări care s-au aprins şi au ars rapid, din cauza concentraţiei mare de oxigen din sala motoare, după care bărbatul a pornit aparatul de sudură, moment în care s-a creat arcul electric ce a condus la aprinderea hainelor de pe muncitor, îmbibate cu oxigen", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă. AGERPRES

×