x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest de amploare în Capitală: "Nu distrugeți pădurile României!"

Protest de amploare în Capitală: "Nu distrugeți pădurile României!"

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   09:23
Protest de amploare în Capitală: "Nu distrugeți pădurile României!"
Sursa foto: Lucian Alecu

Un protest de amploare se desfășoară, joi, în Capitală împotriva vânzării pădurilor din proprietatea statului. Participă circa 5.000 de membri ai Federației Sindicatelor din Silvicultură, precum și ai asociațiilor din acest sector.

Protestatarii vor retragerea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanţei corporative.

"Pentru un pumn de arginţi de la Comisia Europeană, România este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, singura bogăţie şi resursă regenerabilă pe care această ţară o mai are şi a cărei valoare este una inestimabilă.

România beneficiază de o alocare de 29 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, iar sub presiunea unor negocieri neinspirate care au stat la baza aprobării PNRR, recunoscute public inclusiv de reprezentanţi guvernamentali, şi a unor recomandări trasate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Guvernul României pune în pericol soarta celor 3,1 milioane hectare păduri proprietate publică de stat, care stochează în prezent un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare ce depăşeşte 100 miliarde euro", susţin reprezentanţii Silva.

Mitingul se desfoșoară în Piaţa Victoriei între orele 10:00 - 13:00.

Reprezentanții sindicatului se vor întâlni cu membri ai guvernului. 

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: protest silvicultură paduri