x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Circulație în condiții de iarnă pe drumuri din mai multe județe. S-a depus strat de zăpadă

Circulație în condiții de iarnă pe drumuri din mai multe județe. S-a depus strat de zăpadă

24 Dec 2021   •   08:09
Circulație în condiții de iarnă pe drumuri din mai multe județe. S-a depus strat de zăpadă
Sursa foto: Hepta

Se circulă în condiții de iarnă vineri dimineață pe drumuri din mai mule județe ale țării, pe care s-a depus un strat de zăpadă.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, este vorba de unele tronsoane de drumuri naționale din zona montană a județelor Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Vrancea.

În aceste zone se circulă în condiții de iarnă, fiind depus strat subțire de zăpadă frământată.

Pe arterele rutiere principale – autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, se circulă în condiții normale, pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza, în special dacă circulă pe un carosabil umed, să mărească distanța de siguranță între mașini și să sporească atenția la volan.

„Reamintim de obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelopele de iarnă pentru circulația pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, cu recomandarea de a-și planifica foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă”, au mai transmis polițiștii.

(sursa: Mediafax)

×