x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Supliment Timp Liber - 14 aprilie 2014 Când “Zic Zac” provoacă spiritele

Când “Zic Zac” provoacă spiritele

de Maria Sârbu    |    09 Mai 2014   •   19:43
Când “Zic Zac” provoacă spiritele

Dacă vedeţi afişul cu “Zic Zac”, nu ezitaţi să mergeţi la acest minunat spectacol de teatru-dans. Este un frumos produs artistic românesc “pentru export”. Aşadar, e de calitate! După ce i-a făcut pe mai mulţi oameni de teatru – membri ai unor jurii şi critici ­ să exclame “Minunat!”, această producţie UNATC, creată de Andreea Gavriliu “rezemată” de Ştefan Lupu, după cum este trecut pe afiş, a fost invitată la foarte multe festivaluri care vor avea loc în acest an: Sibiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Arad, Oradea, Iaşi... Andreea Gavriliu ne-a spus că la sfârşitul lunii mai “Zic Zac” se va juca la Londra. De asemenea, directorul ICR Viena, Irina Cornişteanu, “va face tot posibilul” ca acest performance să ajungă şi la Festivalul Internaţional de Dans “ImpulsTanz” din capitala Austriei.

Am certitudinea că spectacolul, cu două “personaje principale” ­ Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu – şi cu un personaj “secundar” ­ Gabriel Costin, va avea succes internaţional. Şi foarte curând. Pentru că au participat timp de trei zile (11-13 aprilie) la Bursa elveţiană de spectacole din oraşul Thun. E o mare şansă să ajungi pe această piaţă, unde directori de festivaluri, impresari cumpără producţii artistice. Târgul este organizat de KTV, Asociaţia Artiştilor de Teatru din Elveţia. În 30 de ani aici şi-au prezentat creaţiile peste 700 de artişti, peste 300 de companii şi agenţii.

Persoana care i-a ajutat pe autori să-şi înscrie spectacolul şi desigur să participe la bursă este Oana Pellea, cea care i-a aplaudat şi i-a încurajat la Gala HOP de la Costineşti, în 2013, când “Zic Zac” (spectacol invitat) i-a încântat pe cei prezenţi la eveniment.

Tineri, talentaţi, frumoşi, convingători, ei vor reuşi să-şi promoveze cu brio spectacolul la Thun, la standul propriu, organizat cu sprijinul ICR.

De la premiera din luna martie 2013, “Zic Zac” a câştigat în România nu numai prestigiu, ci şi premii: Premiul pentru cea mai bună creaţie coregrafică şi Premiul pentru interpretare într-un spectacol de coregrafie ­ Andreea Gavriliu la Gala Absolvenţilor de Master (UNATC, 2013), Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Independent (de orice) “Undercloud” (Bucureşti 2013). E doar un început!


×