x close

In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta

1
27 Mar 2013 - 16:12
 In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta


Orasul cu istorie milenara este “inima” Cretei, si in orice punct al insulei te-ai afla, toate drumurile duc la Heraklion. Istoria lui a fost a fost scrisa rand pe rand de bizantini, arabi, venetieni, otomani care si-au disputat rand pe rand suprematia asupra taramului din estul Greciei.

Arabii i-au construit primele ziduri fortificate ca s-o apere de dusmani, venetienii i-au daruit numele – Candia (datorita plajelor cu nisip aproape alb), bizantinii au impodobit-o cu biserici frumoase, pe care otomanii le-au transformat in moschei. Toate acestea n-au facut decat sa-i sporeasca frumusetea si zestrea. Bogata istorie culturala fac din Heraklion o destinatie potrivita pentru o vacanta in luna mai.

Legenda Minotaurului


Legenda spune ca taurul cu trup de om si cap de taur, care se hranea cu tineri si fecioare aduse ca ofranda de locuitorii Atenei, ar fi trait in labirintul aflat sub palatul din Knossos. La Muzeul de Arheologie din Heraklion puteti admira  vestigii ale civilizatiei minoice, descoperite in ruinele vestitului palat. O plimbare pe faleza, de-a lungul zidului de aparare construit de venetieni, va fi o incursiune captivanta in trecut.  “Inima” orasului este si acum ferecata intre zidurile venetiene, strajuite de bastioane.

Nu ratati biserica Agios Titos, un frumos monument bizantin, biserica ce a fost transformata de turci in moschee, iar in 1925, renovata de biserica ortodoxa, si biserica Agia Ekaterini Sinaites, unde veti putea admire icoane rare, vestminte bisericesti, manuscrise si fresce.

Cazare pentru toate gusturile

Daca sunteti citadini inraiti, alegeti un hotel in oras. Daca vreti o zona mai linistita, gasiti o camera in hotelurile si vilele din apropierea orasului, in statiunea Hersonissos. In ambele cazuri, sunt oferte pentru toate bugetele. Incercati preparatele culinare traditionale, in special pe cele din carne de miel si din peste. Savurati pranzul sau cina pe o terasa cu vedere spre mare si incercati bauturile locale.

Oferta  luna mai Creta, Hotel Nana Beach 4* - de la 625 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică.
Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro


Citeşte mai multe despre:   creta,   Heraklion,   vacanta

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 4100


Mai multe titluri din categorie

Propuneri de vacanță, taberele de speologie

Propuneri de vacanță, taberele de speologie
Alternativa unui concediu petrecut în tihnă la munte sau la mare este, cu siguranță, participarea într-o tabără tematică. Astfel de activități organizate sunt recomandate atât copiilor, cât și adulților. Un...

Rețeta zilei de marți. Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)

Rețeta zilei de marți. Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)
Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău. Babicul se face din carne de porc (pulpă),...

Snoop Dogg a fost reţinut de poliţia suedeză

Snoop Dogg a fost reţinut de poliţia suedeză
Poliţia suedeză l-a reţinut pe rapper-ul american Snoop Dogg, cântăreţul aflându-se în această ţară pentru un concert.Fredrik Wallen, purtătorul de cuvânt al poliţiei suedeze, a declarat că o patrulă din...

Ziua în care omul a întâlnit primul OZN, în spațiul extraterestru. Mărturii tulburătoare (VIDEO)

Ziua în care omul a întâlnit primul OZN, în spațiul extraterestru. Mărturii tulburătoare (VIDEO)
Ziua în care omul a întâlnit primul OZN, în spațiul extraterestru. Mărturii tulburătoare (VIDEO)Ceva a fost acolo, plutind în spațiu, dincolo de hubloul lui Apollo 11. Era „acolo, suficient de aproape pentru...

Rețeta zilei de luni. Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei

Rețeta zilei de luni. Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei
 Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor...

Toate pânzele sus! Învaţă tainele navigaţiei

Toate pânzele sus! Învaţă tainele navigaţiei
Galerie Foto Navigaţia este o pasiune care se potriveşte cel mai bine celor care au spirit de aventură, curioşilor, exploratorilor. Pentru neiniţiaţi, sailing-ul pare a fi ceva complicat, însă, cu multă răbdare, tainele...

Nou mod de a petrece vacanța - pe catamaranul-hotel

Nou mod de a petrece vacanța - pe catamaranul-hotel
Galerie Foto Cu această camera plutitoare, care poate fi și dirijată, petrecerea vacanței în stil ecologic, departe de turmele de turiști, devine un stil de viață, relatează Le Figaro.Catamaranele-hotel sunt cea mai bună...

Obezitatea la pisici - și asta e o problemă!

Obezitatea la pisici - și asta e o problemă!
Ca şi oamenii, animalele de companie sunt predispuse, dacă sunt sedentare, la obezitate şi, implicit, la problemele de sănătate cauzate de această afecţiune. Atât pisicile cât şi căţeii de casă suferă...

Bucureștiul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Bucureștiul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021
Galerie Foto Capitala României are șansa de a deveni peste șase ani capitală culturală europeană, un proiect care i-ar aduce recunoaștere, bani, investiții și turiști. La acest titlu candidează şi Clujul, Timișoara,...

Rețeta care ÎNVINGE CANICULA, inventată de JAMIE OLIVER

Rețeta care ÎNVINGE CANICULA, inventată de JAMIE OLIVER
Este rețeta despre care zice că-i „răcorește zilele de vară”. Zilele caniculare, cum sunt acestea de acum, care te fac să te-nfiori (și-i vorba despre altfel de „fiori”) numai la gândul că trebuie să...

Rețeta zilei de vineri. Dulceață de coacăze (rețetă din bătrâni)

Rețeta zilei de vineri. Dulceață de coacăze (rețetă din bătrâni)
Dacă-i vară, e timpul dulcețurilor fierte pe-ndelete și-al amintirilor din copilărie, când, în ograda casei bătrânești, sub agudul mai bătrân decât lumea, pregăteam fructele „să le dau la mână”...

Rețeta zilei de joi. Pilaf cu praz

Rețeta zilei de joi. Pilaf cu praz
Ne-am obișnuit să asociem prazul bucătăriei oltenești și, în bună măsură, nu greșim dacă vom crede asta. Însă praz se mănâncă și-n Dâmbovița - care nu-i în Oltenia, și-n Prahova, ba chiar și în...

Rețeta zilei de miercuri. Zupă de cârnați cu groșcior (ca la moroșeni)

Rețeta zilei de miercuri. Zupă de cârnați cu groșcior (ca la moroșeni)
 Nu-i deloc o mâncare pentru cei care țin dietă. E sățioasă (unii ar zice că-i „grasă” de-a dreptul), e plină de calorii. Nu-i pentru ăla care face mișcare numai din pat până la televizor și...

Cum pescuiesc urşii din Alaska (TRANSMISIE LIVE)

Cum pescuiesc urşii din Alaska (TRANSMISIE LIVE)
În timp ce în România unii nu ştiu cum să facă să mai omoare nişte urşi, în SUA sunt instalate puncte de observaţie unde aceste splendide animale pot fi observate în habitatul lor natural.Somonii sunt în...