x close

In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta

1
27 Mar 2013 - 16:12
 In luna mai se da startul vacantei in Heraklion, Creta


Orasul cu istorie milenara este “inima” Cretei, si in orice punct al insulei te-ai afla, toate drumurile duc la Heraklion. Istoria lui a fost a fost scrisa rand pe rand de bizantini, arabi, venetieni, otomani care si-au disputat rand pe rand suprematia asupra taramului din estul Greciei.

Arabii i-au construit primele ziduri fortificate ca s-o apere de dusmani, venetienii i-au daruit numele – Candia (datorita plajelor cu nisip aproape alb), bizantinii au impodobit-o cu biserici frumoase, pe care otomanii le-au transformat in moschei. Toate acestea n-au facut decat sa-i sporeasca frumusetea si zestrea. Bogata istorie culturala fac din Heraklion o destinatie potrivita pentru o vacanta in luna mai.

Legenda Minotaurului


Legenda spune ca taurul cu trup de om si cap de taur, care se hranea cu tineri si fecioare aduse ca ofranda de locuitorii Atenei, ar fi trait in labirintul aflat sub palatul din Knossos. La Muzeul de Arheologie din Heraklion puteti admira  vestigii ale civilizatiei minoice, descoperite in ruinele vestitului palat. O plimbare pe faleza, de-a lungul zidului de aparare construit de venetieni, va fi o incursiune captivanta in trecut.  “Inima” orasului este si acum ferecata intre zidurile venetiene, strajuite de bastioane.

Nu ratati biserica Agios Titos, un frumos monument bizantin, biserica ce a fost transformata de turci in moschee, iar in 1925, renovata de biserica ortodoxa, si biserica Agia Ekaterini Sinaites, unde veti putea admire icoane rare, vestminte bisericesti, manuscrise si fresce.

Cazare pentru toate gusturile

Daca sunteti citadini inraiti, alegeti un hotel in oras. Daca vreti o zona mai linistita, gasiti o camera in hotelurile si vilele din apropierea orasului, in statiunea Hersonissos. In ambele cazuri, sunt oferte pentru toate bugetele. Incercati preparatele culinare traditionale, in special pe cele din carne de miel si din peste. Savurati pranzul sau cina pe o terasa cu vedere spre mare si incercati bauturile locale.

Oferta  luna mai Creta, Hotel Nana Beach 4* - de la 625 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică.
Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro


Citeşte mai multe despre:   creta,   Heraklion,   vacanta

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



 
Afisari: 3952


Mai multe titluri din categorie

Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor

Chef Florin Dumitrescu a fost numit Ambasador SOS Satele Copiilor
La scurt timp după ce a devenit tată pentru a doua oară, chef Florin Dumitrecu a mai avut parte de încă o bucurie: a fost numit Ambasador Onorific SOS Satele Copiilor, după o perioadă în care s-a apropiat foarte...

În pragul vacanțelor, atenţie la agențiile țepare!

În pragul vacanțelor, atenţie la agențiile țepare!
De ani buni, nu trece niciun sezon turistic fără să fi auzit de turişti care au trăit coşmarul vieţii lor într-o vacanţă. Fie au cumpărat de la o agenţie- fantomă, fie au cumpărat ceva ce nu exista în...

Rețeta zilei de miercuri. Borș „holtei” cu sfeclă roșie

 Rețeta zilei de miercuri. Borș „holtei” cu sfeclă roșie
Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit "holtei", adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau...

Un muzeu etnografic construit într-un sediu de CAP

Un muzeu etnografic construit într-un sediu de CAP
În general CAP-urile din România au fost distruse. Unul singur și-a gasit o frumoasă întrebuințare. A fost transformat în Muzeu Etnografic. Satul românesc s-a transformat ireversibil, iar cei mai tineri locuitori...

CĂPŞUNA - vedeta simandicoasă a fructelor ne îmbie cu parfumul ei. Elixir din căpşuni şi lămîie

CĂPŞUNA - vedeta simandicoasă a fructelor ne îmbie cu parfumul ei. Elixir din căpşuni şi lămîie
În sfârşit este iar sezonul parfumatelor căpşuni. Aceste fructe roşii, dulci şi cu aromă îmbătătoare sunt vedetele momentului. Căpşunile le putem mânca proaspete cu un pic de zahăr pudră cu sau fără...

Destinația săptămânii. Între mister şi tradiţie

Destinația săptămânii. Între mister şi tradiţie
Este perioada perfectă pentru un sejur în Iordania, țară în care turiștii sunt primiți cu o deosebită ospitalitate. În ciuda conflictelor din Orientul Mijlociu, Iordania a reușit să se ferească de toate...

Ponturi de călătorii. Cum să nu dai mulţi bani pentru cazare

Ponturi de călătorii. Cum să nu dai mulţi bani pentru cazare
Dacă hotelurile din destinaţia de vacanţă pe care o alegeţi vi se par prea scumpe, există o alternativă. AIRBNB este una dintre cele mai mari platforme de booking pentru cazare. Acolo, în funcţie de destinaţia...

All-inclusive mioritic

All-inclusive mioritic
Litoralul românesc este gata să-şi primească oaspeţii. Cel puţin asta susţin autorităţile, care promit condiţii mai bune de cazare dar şi mai multe posibilităţi de relaxare și distracție. În plus, se...

Alina Pușcaș va avea un băiețel: “Se va numi Filip sau Alexandru”

Alina Pușcaș va avea un băiețel: “Se va numi Filip sau Alexandru”
Alina Pușcaș, prezentatoarea transforming-show-ului “Te cunosc de undeva!”, va avea un băiețel, pe care îl va aduce pe lume, la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie.“Am aflat că vom avea un...

Rețeta zilei de marți. Ciorbă țărănească

Rețeta zilei de marți. Ciorbă țărănească
Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o...

Cu bagajul făcut, în „last minute”

Cu bagajul făcut, în „last minute”
Vara se apropie cu paşi repezi, iar agenţiile de turism au pregătit oferte fel de fel, în destinaţii deja apreciate de turiştii români, dar și în locaţii mai puţin cunoscute. Însă cuvântul la ordinea zilei...

Chef Cătălin Scărlătescu organizează Festivalul Scoicilor, în Laguna Verde

Chef Cătălin Scărlătescu organizează Festivalul Scoicilor, în Laguna Verde
După ce anul trecut s-a bucurat de multe aprecieri, chef Cătălin Scărlătescu a decis să ducă mai departe tradiția gătitului de scoici și să organizeze și în această vară Festivalul Scoicilor, în perioada...

Desert pentru o duminică relaxată. Rețetă franțuzească de MOUSSE DE CIOCOLATĂ ALBĂ

Desert pentru o duminică relaxată. Rețetă franțuzească de MOUSSE DE CIOCOLATĂ ALBĂ
Timp de preparare: 20 minuteDificultate: foarte ușoaraCalorii: 330 Kcal/ porțieNumăr de porții: 6Pentru acest mousse avem nevoie de următoarele ingrediente:300g de ciocolată albă6 albușuri10 cl de smântână...

Legume de sezon. Reţete cu MĂCRIŞ

Legume de sezon. Reţete cu MĂCRIŞ
Macrişul este o plantă mai puţin folosită de gospodinele din România. Ca proprietăţi curative este indicat consumul de măcriş celor care suferă de boli ale ficatului, atenţie însă pentru cei care sunt...

Destinații de weekend 23 - 24 mai

Destinații de weekend 23 - 24 mai
Bookfest 2015A zecea ediție Bookfest are loc la Romexpo, între 22 şi 24 mai. Accesul la Bookfest și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit. Program vizitare: vineri, 22 mai: 10:00-21:00;sâmbătă,...