x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa În armonie cu exteriorul

În armonie cu exteriorul

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    16 Mai 2009   •   00:00
În armonie cu exteriorul
Sursa foto: /

Naturaleţea exprimării sau naturaleţea apariţiilor de orice natură (umană sau materială) constituie atuuri de necontestat, ce pot să aducă câştiguri de cauză în cele mai multe dintre ipostaze. Nu degeaba se tot afirmă răspicat într-o parte sau alta că naturaleţea nu se demodează niciodată!



Se poate traduce această preferinţă drept o urmare firească a nevoii omului de a-şi ţine aproape începuturile. De a-şi aminti mereu, măcar "de unde", dacă "până unde" o să ajungă îi e destul de greu să aprecieze, când are de trăit într-o lume aflată într-o permanentă schimbare şi într-o continuă adaptare la noi şi noi situaţii, generate de evoluţie.

Preferinţa pentru natural este extrem de apreciată şi când vine vorba despre amenajările de interior. În acest caz, naturalul se traduce prin folosirea de: materiale naturale pentru finisarea suprafeţelor şi pentru construcţia mobilierului, decoraţiuni textile ţesute din materiale naturale sau imprimate cu motive din natură, decoraţiuni construite din elemente naturale, culori care se regăsesc în natură precum verde, toate nuanţele de pământ, forme care imită elemente din natură etc.   

Casa decorată "natur" înseamnă aşadar să foloseşti în amenajarea ta: lemnul masiv, ceramica, piatra, împletiturile vegetale, inul, bumbacul etc. Şi zincul sau fierul forjat se potrivesc. Atunci când vine vorba despre finisaje, e bine să păstrezi pe cât posibil aspectul iniţial al materialului. Adică să eviţi vopsirile sau să laşi vizibilă fibra lemnului etc.

Am pregătit în această ediţie a Jurnalului casei idei de produse care se încadrează la fix în cele spuse mai sus. Le găsiţi în paginile noastre de "Cumpărături"!

Pentru inspiraţie şi informaţie v-am pregătit o colecţie de decoraţiuni eco, creaţii ale unei familii de artizani portughezi concepute din materiale 100% naturale (cel mai des, meşterii "apelează" pentru creaţiile lor la funii din rapiţă, in, cânepă, bumbac, lemn, seminţe şi fructe conservate, coji de fructe, materiale realizate la război, cusute la maşina) etc. Pentru că zilele astea în Bucureşti are lor evenimentul devenit de acum tradiţie - Grădina de vară, am pregătit şi un material informativ pe această temă.

×
Subiecte în articol: editorial