x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Unde putem folosi caramizile din sticla

Unde putem folosi caramizile din sticla

de Georgiana Teodorescu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Unde putem folosi caramizile din sticla

IDEI PENTRU CASA TA
Caramizile de sticla pot crea suprafete decorative cu efecte deosebite la interior si exterior. Gama cromatica existenta pe piata este variata, peste 30 de culori si 20 de modele.
IDEI PENTRU CASA TA
Caramizile de sticla pot crea suprafete decorative cu efecte deosebite la interior si exterior. Gama cromatica existenta pe piata este variata, peste 30 de culori si 20 de modele, care va permit sa realizati diverse combinatii de culori si finisaje (ex: clar cu satinat), iar gama larga de dimensiuni (19x19x8 cm, 24x24x8 cm, 19x9, 5x8 cm, 24x12x8 cm) si piesele speciale (piese de colt, terminale de zid, triunghiuri, jumatati de caramida etc.) permit realizarea oricarei structuri plane sau curbe.

Pe langa calitatile estetice, caramizile de sticla prezinta o serie de avantaje in comparatie cu alte materiale. De aceea se recomanda in detrimentul geamului termoizolant sau a materialelor celulare tip policarbonat. Raportul calitate-pret este foarte bun in comparatie cu fatadele realizate din aluminiu, PVC sau lemn cu geam termopan. De asemenea, sunt izolatoare termice si fonice mai bune decat geamurile termoizolante standard. Au o buna rezistenta la foc.

UNDE LE FOLOSIM


Este un produs care ofera intimitate si de aceea se foloseste la realizarea compartimentarilor de bai, cabine de dus etc. din caramida, din sticla satinata, suprafetele sablate sau satinate chimic impiedicand accesul vizual dincolo de structura de caramida din sticla). Pe piata exista sisteme constructive care contin rame de aerisire de 1,2 sau 4 caramizi, care functioneaza la fel ca si o fereastra obisnuita si astfel puteti realiza suprafete din caramida din sticla cu aerisire (bai, diverse incaperi, case de scara, demisoluri).

Caramizile din sticla pentru plansee permit realizarea de luminatoare si plansee luminate din beton armat, fiind o solutie unica de a oferi lumina naturala unui subsol.

REZISTENTA SI MONTAJ


Este singurul produs clasic care permite trecerea luminii si care are o rezistenta la intrarea prin efractie egala cu a unui zid realizat din materiale clasice (BCA, caramida etc.), de aceea este recomandat pentru realizarea de suprafete vitrate construite in sistem clasic de zidarie cu mortar si armatura metalica orizontala si verticala, in jurul usilor de acces in imobile. Montarea caramizilor de sticla se poate face in sistem clasic de zidarie sau in sistem modular uscat. Componentele sistemului clasic sunt: caramida din sticla, piese speciale, distantieri din plastic, mortar special, rame de aerisire, armaturi metalice, chituri speciale rezistente la exterior pentru rosturi de 10 mm. La sistemul modular uscat, folosit pentru compartimentari si amenajari interioare, materialele mai sus-amintite sunt inlocuite de o structura modulara speciala, din lemn in diverse culori si dimensiuni, in care sunt asezate caramizile.

PRET
In functie de anumiti factori pretul pe bucata al caramizilor de sticla variaza de la 5 la 25 lei noi. Adezivii de montaj: 25 lei/sacul


Fierul forjat se potriveste in casele moderne? In spatiile mici, problema iluminatului poate fi rezolvata cu aceste caramizi de sticla, care pot fi asezate atipic, in lipsa unei ferestre


Acolo unde razele soarelui nu pot patrunde direct, se pot face pereti sau suprafete verticale pentru a directiona lumina naturala sa patrunda catre zona de interes

×
Subiecte în articol: sticlă