x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 6 alimente sănătoase și care nu ar îngrășa, dar care sunt mâncate prost

6 alimente sănătoase și care nu ar îngrășa, dar care sunt mâncate prost

de Andreea Sava    |    24 Feb 2017   •   00:30
6 alimente sănătoase și care nu ar îngrășa, dar care sunt mâncate prost
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

Am spus-o de mai multe ori: Dumnezeu ne-a lăsat tot ce ne trebuie pentru a fi sănătoși și cât mai performanți. Problema a apărut când omul s-a apucat să îmbunătățească ce a dat Dumnezeu. I-a ieșit dar doar până la un moment dat, după care lucrurile au luat-o razna.

Obezitatea și bolile cardio-vasculare sunt probleme ale omului modern, sunt cauzate de stilul prost de alimentație și sedentarism și, din păcate, sunt foarte răspândite.

Așadar, despre prea puține alimente pot spune că sunt nesănătoase sau că îngrașă ci doar că sunt mâncate în mod greșit. Iată 6 exemple extraordinar de răspândite:

1. Cartofii

I-am pus primii pentru că sunt foarte răspândiți în mai toate bucătăriile și în egală măsură mâncați cât se poate de prost. Cea mai mare greșeală este asocierea lor cu proteine, în special carne, dar nici cu brânză nu trebuie mâncați sau cu alte surse de amidon, gen făinoase, pâine etc.

Apoi, atât de popularii cartofi prăjiți. Era fast food i-a transformat în adevărate vedete. Prin prăjire, însă, îi încărcați cu grăsimi nesănătoase, iar 100 de grame ajung să aibă în jur de 400 de kcal, în loc de 80 cât au gătiți corect.

Iar gătiți corect înseamnă fierți sau copți în coajă apoi lăsați să se răcească. Prin acest tratament termic, amidonul se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară. Adică, pe lângă că nu îngrașă, reglează și procesele digestive.

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

×