x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Soleanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Soleanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)

17 Oct 2016   •   15:37
Soleanca (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Nici un chef serios dintre Prut și Nistru (mi-a explicat prietenul meu Vladimir Topa, descendent al unei stirpe de mari boieri, dar și manager ferm al restaurantului Codru-Chișinău) nu-și merită numele dacă nu se încheie cu o soleanca.


Fiertura acra, de la rusi venita (insotind, probabil ca o necesitate reparatorie, fluviul de vodca care nu s-a oprit la Prut, ci a inundat intreaga lume cu tariile-i transparente si abrupte), ciorba de potroa­ce a moldovenilor arunca in aceeasi oala, aiuritor, scrumbioara, vaca si carnatii, carnea afumata, lamaia si maslinele, lasand impresia (certa!) ca e, de fapt, un terci fierbinte-acrisor, amestecand in devalmasie tot ce-a ramas din noaptea cea nebuna si incerta a petrecerii.

Prieteni, am mancat destule la viata mea, lucruri teribile, carne de crocodil si de camila, scoici crude japoneze, satobriand de la braseria Berlin (terasa!) ba chiar si (Doamne pazeste!) sarmale facute de Ion Bansoiu, dar nimic nu se compara cu experienta cutremuratoare a unei soleance. Nimic, nimic, nimic (ma podideste navalnic plansul cand imi amintesc prin ce clipe zguduitoare am trecut)!

Ingrediente

.........................

Citeste mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×