x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion “Touareg”, noua colecţie Liza Panait inspirată de libertatea deşertului

“Touareg”, noua colecţie Liza Panait inspirată de libertatea deşertului

de Carmen Anghel    |    20 Mar 2014   •   17:04
“Touareg”, noua colecţie Liza Panait inspirată de libertatea deşertului
Sursa foto: Giovanni

Creatoarea Liza Panait ne dă un nou prilej de admiraţie pentru uşurinţa cu care călătoreşte prin istorie. Timpul şi spaţiul nu fac altceva decât să o inspire- oriunde s-ar întoarce în timp, pe orice meleaguri ar ajunge, fascinată de poveştile de acolo, se întoarce îmbogăţită cu fire magice şi ţese pentru noi o lume fantastică.

 “Touareg” este noua colecţie-poveste în care Liza Panait ne cheamă, la început de primăvară, marţi, 25 martie, la World Trade Center, Sala Plaza ( Hotel Pullman ) la ora 20:00.

Pentru “Touareg”, creatoarea de modă s-a lăsat inspirată de costumul Touaregilor şi al Beduinilor. Nomazii deşerturilor.

Prezentarea va fi de poveste, căci nu degeaba şi-a lăsat Liza Panait tălpile arse de nisipul deşertului. Va fi  un spectacol de atmosferă cu temă, coregrafie, decoruri, lumini şi muzică originală. Trupa Sensor împreună cu Mara ( voce ) va interpreta live muzica. Aceasta  a fost compusă special pentru spectacolul de marţi, de Paul Ilea, liderul trupei. Va fi ca o premieră la operă.

 “Colectia Touareg spune povestea nomazilor deşerturilor. Nu numai din Sahara unde caravanele "oamenilor albaştri “ străbat “infinitul” ars de soare, ci şi din deşerturile stăpânite de beduinii din Arabia sau Africa. O lume exotică, poate stranie pentru unii, dar fascinantă; o lume care nu a beneficiat de tehnologii moderne, dar s-a bucurat de ce iubeşte probabil cel mai mult: de libertate. De aceea, când le-a fost pusă în pericol, au ştiut să lupte cu vitejie şi pricepere, cu sabia, pumnalul şi flinta călare pe frumoşii lor cai pentru păstrarea ei. Mândri şi curajoşi, trăind într-un mediu nu prea prietenos dar care are frumuseţea lui, cu dunele nesfârşite ca valurile unei mări de aur şi oaze cu apă cristalină şi palmieri exotici…”.

Din această prezentare putem ghici (sperăm să nu greşim) ce culori vor fi vedete- albastrul, turcoazul, auriul, din zilele senine, sau poate negrul, auriul, albastrul, din nopţile răcoroase, sau pur şi simplu roşu, auriu, turcoaz, ca un strigăt al victoriei. E o poveste şi putem afla devenind şi noi eroi ai ei, la defilarea de marţi. Încă o premieră - încălţămintea este realizată special pentru această colecţie de Ana Pârvan.

Pentru “Touareg”, Liza Panait şi echipa sa au fost în Dubai pentru realizarea unui shooting ce a avut loc la Bab al Shams, un resort de lux în deşert. Fotograful este Giovanni Kalenderian cunoscut ca Giovanni Photographer, unul dintre cei mai renumiţi din Orientul Mijlociu, printre clineţii căruia se află multe branduri internaţionale de lux. Dar despre această parte a poveştii vom afla mai multe într-un capitol următor.

PS: Pentru ilustrarea poveştii de faţă, creatoarea Liza Panait ne-a pus la dispoziţie câteva imagini ale unor creaţii din colecţia “Aevum”, din  iarna anului trecut.  O altă colecţie, despre iubire, cavaleri, mistere...


×
Subiecte în articol: liza panait