x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Brazi spectaculoși și multe surprize la faimoasele târguri de Crăciun

Brazi spectaculoși și multe surprize la faimoasele târguri de Crăciun

de Oana Portase    |    02 Dec 2016   •   19:40
Brazi spectaculoși și multe surprize la faimoasele târguri de Crăciun

În fiecare an începem să simțim magia sărbătorilor de iarnă odată cu deschiderea târgurilor de Crăciun. Acestea au devenit deja o tradiție pentru români, iar autoritățile se întrec la capitolul organizare. Primarii din România încearcă să aducă modelul celebrelor târguri din Viena, Budapesta sau Praga și în țara noastră. Concerte, brazi spectaculoși, exponate unicat, mâncare tradițională și spectacol de lumini, nimic nu lipsește nici în acest an de la marile târguri.

Atmosferă de basm, La Sibiu

Unul dintre cele mai așteptate târguri de Crăciun din România și-a deschis deja porțile pe 18 noiembrie, la Sibiu. Peste 10.000 de oameni au participat la aprinderea luminilor din Piața Mare și au avut parte de un spectacol nemaivăzut. Târgul de Crăciun din Sibiu se laudă cu o proiecție care nu a mai fost folosită până acum în România și care face ca toate clădirile din centrul istoric să fie luminate cu scene de Crăciun. Toți vizitatorii târgului vor intra instantaneu în atmosfera de basm și de iarnă.

Și numărul expozanților este mai mare în acest an, la târg fiind amenajate 80 de căsuțe, pentru vizitarea cărora o persoană va petrece cel puțin două ore.

Copiii sunt așteptați la Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor putea face biscuiți, lumânări sau vor picta turtă dulce. Pentru grupele de grădiniță și de școală se pot face rezervări online pe www.targuldecraciun.ro.

Târgul de Crăciun de la Sibiu vine în fiecare an cu noutăți pentru vizitatori, iar acum autoritățile spun că ar fi unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa, concurând cu cele din capitalele europene. În urmă cu 10 ani, Sibiul a dat startul târgurilor de Crăciun în România și a pus țara noastră pe harta atracțiilor turistice pentru astfel de evenimente. Primarii din România au adoptat treptat modelul târgurilor care aduc bucurie în rândul oamenilor, iar acum chiar se întrec în spectacole grandioase.

 

Bradul din Piața Sfatului din Brașov măsoară 28 de metri înălțime, cântărește 10 tone, are aproximativ 70 de ani și a costat 15.000 de lei. Pe 6 decembrie va fi deschis și Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, unde vor fi amplasate 40 de căsuțe din lemn.>

Patinoar în aer liber la târgul din București

De Ziua Națională a României a debutat și Târgul de Crăciun din Capitală, care anul acesta este organizat în Piața Constituției în loc de Piața Universității. Și autoritățile din București vin cu noutăți pentru vizitatori: milioane de beculețe, peste 100 de căsuțe, patinoar în aer liber și trenuleț pentru cei mici. 3 milioane de beculețe tip LED împodobesc Bucureștiul în acest an, în 52 de locații, pe un traseu de 29 de kilometri. În premieră pentru Capitală, și Centrul Istoric va fi iluminat festiv.

Ediția de anul acesta va fi una mai spectaculoasă datorită spațiului mai generos. Vizitatorii pot achiziționa cadouri de Crăciun unicat sau mâncăruri tradiționale. Nu lipsește nici Casa lui Moș Crăciun, unde copiii îi vor spune ce își doresc sub brad. În fiecare seară, pe scena din Piața Constituției vor urca mari artiști ce vor întreține atmosfera de sărbători.

Spiridușii lui Moș Crăciun promovează în acest an Bucharest Christmas Market, până pe 7 decembrie, și la terminalul Sosiri din Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Târgul de Crăciun din București are loc în perioada 1 – 30 decembrie și poate fi vizitat zilnic, între orele 10:00 și 22:00.

 

SPECTACOLE ÎN BUCUREȘTI

Vineri, 2 decembrie

11:00 – 12:30            PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

12:30 – 13:20            PAM PAM (TEATRU MUZICAL)

18:00-19:00              SIMONA NAE

19:00-20:00              PAULA SELING

20:00-21:00              MARCEL PAVEL

Sâmbătă, 3 decembrie

11:00 – 12:30            PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

12:30 – 13:20            MEZZO FORTE

18:00-19:00              CAMIOANE ÎN MULȚIME

19:00-20:00              PACT

20:00-21:00              PROCONSUL

Duminică, 4 decembrie

11:00 – 11:30             PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR

11:30 – 12:00             MEZZO FORTE

12:00 – 13:00             PLAIURILE SÂMBUREȘTIULUI

12:00 – 13:00             ȘCOALA COPIILOR MINARDO

18:00 -19:00              EL NEGRO

19:00 -20:00              BERE GRATIS

20:00 -21:00              PASĂREA ROCK

 

 

 

Ne vedem la “statuie”?

Clujenii sunt întrebați în acest an: “Ne vedem la statuie?” sau “Ne vedem la clopot?”, adică  în locurile simbol ale orașului, în Piața Unirii, unde este organizat târgul de Crăciun. Acesta s-a deschis aseară odată cu aprinderea luminilor festive. Autoritățile din Cluj-Napoca vor să-i mulțumească atât pe cei mari, cât și pe cei mici. Copiii se vor bucura de Gașca Zurli, de Alice în Țara Minunilor – musical pe gheață – de crosul lui Moș Crăciun, iar pe scena din centrul orașului vor urca artiste mult îndrăgite precum Nicole Cherry sau Alina Eremia.

Tramvaiul lui Moș Crăciun

Cu ajutorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, copiii se vor întâlni zilnic cu Moșul în cel mai frumos tramvai al iernii. În acest tramvai, cei mici își vor putea lăsa scrisorile pentru Moș. Tramvaiul va circula în perioada 5-24 decembrie, între orele 17:00 – 20:00 pe linia 101, Bucium-Gară.

Primarul Craiovei anunță surprize mari în luna decembrie. În fiecare seară, în Centrul Vechi, vor avea loc concerte, pe care autoritățile le țin deocamdată surpriză. Pe 2 decembrie, la Craiova va cânta Tudor Gheorghe. >

Perdea de luminițe la Timișoara

Autoritățile din Timișoara nu se lasă mai prejos și vin cu noutăți la târgul de Crăciun din acest an. Perdeaua de luminițe a fost instalată în formă de stea, la fel ca cea de la Sibiu, iar pe scena din Piața Victoriei va veni să cânte Andra, într-un superconcert, pe 10 decembrie. Organizatorii spun că turiștii vor putea vizita aproape 100 de căsuțe unde vor găsi produse unicat și bucate tradiționale.

 

Ieșenii se vor bucura de două târguri spectaculoase de Crăciun. „Târgul de Crăciun” de pe Pietonal și „Orășelul Copiilor” s-a deschis ieri. Pe 6 decembrie va fi deschis un al doilea târg de Crăciun, în Piața Unirii. De asemenea, Iașul a fost împânzit cu șapte brazi impunători.

×