x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cei mai vanduti cantareti

Cei mai vanduti cantareti

de Dana Andronie    |    28 Dec 2005   •   00:00
Cei mai vanduti cantareti

Desi traim in epoca pirateriei, casele de productie (chiar si cele care se mai autopirateaza din cand in cand) au intocmit o lista cu artistii care au primit in 2005 coronita.

Inainte de a va prezenta premiantii, este nevoie de o precizare. Casele de productie din Romania ofera Discul de Aur pentru minimum 35.000 de unitati vandute de un cantaret, iar Discul de Platina pentru cel putin 100.000 de unitati vandute.

ATENTIE, FISCUL! Cat Music/Media Services a fost singura casa dispusa sa ne ofere in cifre cei mai bine vanduti cantareti ai sai din 2005. Ceilalti producatori s-au aventurat doar in a ne dezvalui la cine au ajuns discurile "aurite" sau "platinate". Probabil ca cifrele erau atat de mari si de exacte, incat ar fi speriat Fiscul!

Dar sa cunoastem artistii de top: Pavel Stratan a vandut 98.036 de unitati, BUG Mafia - 42.828, Stefan Hrusca - 38.550, 3rei Sud Est - 32.332, iar DJ Project - 30.134. Greu de crezut ca Stratan, cu albumul "Amintiri din copilarie, vol. 2", le-a luat fata baietilor BUG. Ce sa facem daca acestea sunt cifrele oficiale! Putem totusi sa ne miram...

SUPERSTARURI. Din Casa Roton, cei mai bine vanduti artisti sunt: "Pur si simplu", Holograf, care a primit de doua ori Discul de Platina. Urmeaza Pepe, care cu "Inima nebuna" a ajuns la Discul de Platina. Parazitii au luat cu "Primii 10 ani" tot un disc "platinat". Akcent n-a scos bine "S.O.S"-ul pe piata, ca a si prins un Disc de Aur. Activ este "Superstar" cu un disc "aurit", iar Morandi are "medalie" de aur pentru "Reverse". Nici din Tezaur (o alta marca Roton) nu lipseste platina: Aurel Tamas a primit cu "Trup de vant" Discul de Platina. Si gong! Carmen Serban are si ea un disc "platinat", pentru "M-ai gasit si ai noroc".

Zone Records se mandreste cu Viorica si Ionita Clejani ("Bordeias") si Fara Zahar ("Episodu’ Unu: amenintarea faitonului"). Fiecare a primit cate un Disc de Aur. Iar Phoenix, cu "Baba Novak", apare doar pe locul 4 din cei mai bine vanduti artisti Zone Records. Pacat ca "pasarea" nu este macar de un disc "aurit"! Asta-i piata din Romania! Carmen Serban ia Discul de Platina, iar Phoenix primeste doar aplauze. Buna afacere, duce sigur la faliment!

CIORBA
MediaPro Music nu ne-a oferit date cu artistii lor buni de pe panoul de onoare. Probabil ca erau prea ocupati cu "calculele", vorba lui Horatiu Malaele. Totusi am primit un comunicat prin care eram informati ca Ileana Ciuculete (foto) "indragita interpreta de muzica populara olteneasca a primit Discul de Aur, pentru «Ciorba de curcan»". Ce ciorba valoroasa! Numai gaina batrana face ciorba buna, dar sa fie morcovul tanar. Astfel ca "bucatareasa" Ciuculete cu ingredientul "tanar", Puiu Codreanu, au facut vanzari demne de un Disc de Aur. Casa de productie A&A Records are urmatorii cei mai bine 5 vanduti artisti: Ada Milea ("Apolodor"), Animal X ("Fun Raptor"), Gheorghe Zamfir ("Colectia de aur"), Alexandru Andries ("50/30/20"), OCS ("Best Before 2005") si Vali Craciunescu ("Soc"). Traiasca Apolodor, dar e pacat ca Alexandru Andries este in top dupa "animalele X".
×
Subiecte în articol: antimonden disc discul discul platina