x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ferentz: virgina prin abstinenta

Ferentz: virgina prin abstinenta

de Dana Cobuz    |    31 Iul 2008   •   00:00
Ferentz: virgina prin abstinenta

PARTITURA CU FITE ● Si dragoste cu foc, si bani in cont
Viata ei este trista... mai-mai sa-ti dea lacrimile cind o auzi ca nu-si gaseste un partener, care sa o ajute sa rupa pinza de paianjen aparuta la coltul dormitorului personal de cind nu a mai facut sex.



PARTITURĂ CU FIŢE ● Şi dragoste cu foc, şi bani în cont
Viaţa ei este tristă... mai-mai să-ţi dea lacrimile cînd o auzi că nu-şi găseşte un partener, care să o ajute să rupă pînza de păianjen apărută la colţul dormitorului personal de cînd nu a mai făcut sex.

Dacă ar fi să o crezi pe cuvînt, Anamaria Ferentz, fosta solistă a trupei Demmo, este o tipă de plîns şi de consolat. Centura de castitate autoimpusă ce îi strînge fragedul trup a transformat-o într-un soi de virgină (moral vorbind) a secolului al XXI-lea. Cu atît mai greu îi este să nu-i cadă nimeni la aşternut, cu cît se învîrte într-un mediu în care abundă bărbaţii dornici să aibă o relaţie cu o starletă. Măcar şi pentru că are un nume cît de cît cunoscut, dacă nu pentru că arată binişor. Respect pentru meseria ei nu speră să mai atragă vreodată, din pricina acelor cîntăreţe care "practică prostituţia", etichetă ce s-a extins asupra întregii bresle.

TELENOVELĂ DOMESTICĂ. Dar cum a ajuns Anamaria în nefericita situaţie de a-şi petrece nopţile cu o broască ţestoasă de pluş în braţe? Cu nici trei ani în urmă, tînăra povestea, înfocată, despre relaţia minunată pe care o are cu un om de afaceri pe nume Marcel Toader. S-au căsătorit fulgerător şi au divorţat la fel de repede. Decizia, apărută în perioada Sărbătorilor de iarnă şi pe fondul unei telenovele domestice din care nu au lipsit scenele de "bătaie şi acţiune", o sarcină oprită în evoluţie şi obişnuitele vărsări de zoaie conjugale în platourile emisiunilor de... divertisment, a şocat atît de tare publicul şi show-bîz-ul, încît nimeni nu prea s-a sinchisit de această poveste.

Cosînzeana noastră şi Făt-Frumosul ajuns balaur au continuat însă să-şi spele rufele în public cîteva luni după despărţire. S-a tras uşor concluzia că nici el n-a iubit-o, nici ea nu l-a iubit. Păi, de ce s-au mai căsătorit? Anamaria ştie! Şi atunci era în situaţia în care se află şi azi, adică singură şi nefericită, fără un suflet masculin în preajmă. "Virgină" şi vulnerabilă, a căzut în braţele – ce ulterior s-au dovedit a fi plasa – gelosului, dar musculosului Marcel. "Da, am fost inconştientă să mă mărit cu el! Da, prietenii mei m-au avertizat că nu e bine! Da, la un moment dat mi-am dat seama că, de fapt, nu-l iubesc! Vă vine să credeţi că n-am ieşit nici măcar la un suc cu o prietenă, pentru că nu era de acord?", parcă o mai auzi încă pe Anamaria făcînd "dezvăluiri" la televizor.

GHINION DUPĂ GHINION. Dragostea nu a mai fost la fel pentru Ferentz după tragicomedia sa conjugală. Unul din cei mai fideli clienţi ai cluburilor de lux, Codin Maticiuc, alias Poponeţ, i-a lăsat o vreme impresia că ea e aleasa. Combinaţia a costat-o ruperea prieteniei cu Gina Pistol, fosta iubită a lui Poponeţ. Apoi i-a apărut în cale un Cosmin, tînăr afacerist în domeniul imobiliarelor, care a cerut-o de nevastă după cîteva întîlniri, dar nu a convins-o să se prezinte în faţa ofiţerului Stării Civile.

I-a mai apărut în cale un Eldad, alt prosper om de afaceri, din Israel, cu care a avut o relaţie la distanţă de vreun an şi ceva. Au mers într-o vacanţă în Grecia, s-au mai întîlnit pe ici, pe colo, dar cel mai mult s-au iubit la telefon. De dragul lui, dar şi dacă ar fi cerut-o în căsătorie, Anamaria ar fi renunţat la religia ortodoxă, declara ea nu demult. Iubiţelul nu s-a extaziat la auzul promisiunii unui aşa sacrificiu şi a continuat să fie mai mult absent din viaţa tristei Anamaria. Supărată, ea a pus botic şi a renunţat la ideea de a se converti religios, ba chiar şi la vrăjeala la telefon. Acum e singurică, virgină prin abstinenţă, dar în continuare dornică să-şi afle sufletul-pereche.

CONCLUZII.
Ce putem noi înţelege din această poveste? 1. Anamaria n-are noroc în dragoste. 2. Anamaria vrea dragoste doar cu oameni de afaceri. 3. Anamaria are şanse serioase să rămînă fată bătrînă, fiindcă nu e de fel norocoasă şi nici oameni de afaceri solo nu găseşti în toate şanţurile. 4. Anamaria este din nou vulnerabilă, pentru că o relaţie adevărată nu a mai avut de mult. 5. Situaţia se agravează considerabil dacă luăm în calcul o afirmaţie care îi aparţine: "Trebuie să recunosc că am devenit destul de pretenţioasă, dar nu pot să cobor ştacheta". 6. Întrebare de la mai mulţi cititori dornici să o ajute: de la ce sumă în sus poţi coborî ştacheta, Anamaria?

Cariera muzicală:doar un Demmo!

Pe lungul drum de la anonimat la o efemeră celebritate artistică, Anamaria Ferentz a făcut mai multe halte la binecunoscutele festivaluri-concurs de muzică uşoară românească. Nici un succes notabil nu i-a intersectat destinul, dar, la un festival, i-a ieşit în drum unul din băieţii lîngă care urma să cînte în trupa Demmo, George. "7 zile de 8 ori" (cu celebrul prerefren "Astă seară vreau să moară / Toţi vecinii de pe scară") şi "Darla Dirladada" sînt cele mai cunoscute piese ale formaţiei Demmo – adică Vik, George şi Anamaria. În perioada de glorie muzicală, Ferentz a cunoscut şi o altă "glorie": cea a intrării în galeria iepuraşilor Playboy. Anamaria în chip de femeie-pirat a fost subiectul unui pictorial în această revistă, la puţin timp după ce şi-a făcut operaţie de mărire a sînilor. Astăzi, fostul iepuraş exclude posibilitatea de a se mai dezbrăca pentru vreo revistă dedicată bărbaţilor.

A luat păduchi de la găini

Anamaria Ferentz s-a născut la 18 decembrie 1975, la Bacău. Pînă la 9 ani a locuit la bunicii din comuna Sascut, judeţul Bacău. Ca orice copil crescut la ţară, mînca fructe direct din pomi, mergea cu caprele la păscut, dădea de mîncare la păsări şi făcea curăţenie în casă. O singură teamă a urmărit-o în această copilărie de basm: să pună mîna pe găini. Îi plăcea să se joace cu păpuşile în coteţul păsărilor, aventură din care s-a pricopsit cu păduchi. Cea de-a doua parte a copilăriei şi adolescenţa le-a trăit la Năvodari, iar studiile le-a făcut la Constanţa, oraş în care a urmat şi cursurile Şcolii Populare de Artă. A cîntat la Teatrul Fantasio şi în corul Operei din Constanţa, perioadă în care a urmat şi cursurile Colegiului de Medicină.




Fete şi băieţi de cartier

Expresia "băieţi de cartier" n-are nici o legătură cu celebra marcă de ceasuri şi bijuterii Cartier SA. Cuvîntul cartier provine din francezul "quartier" şi înseamnă, la origine, ceea ce înseamnă şi la noi: parte a unui oraş care formează o unitate organică. Mai înseamnă, ca sensuri secundare, parte din comandamentul unei mari unităţi şi a patra parte din stema heraldică. În orice caz, expresia "băieţi de cartier" are legătură cu sensul principal, doar că a deviat, prin sintagmă, la înţelesul de "băieţi de mahala" sau "băieţi de periferie". Băieţii de cartier au o psihologie comunitară, pe care o găsim fie în muzica hip-hop, fie în manele. Luînd în considerare numai aspectul de mentalitate al expresiei, vom descoperi, analizînd-o, că ea nu se manifestă doar în aria zonală a periferiei, ci în orice cartier al Bucureştiului. Se numeşte mentalitate de mahala. A semnalat-o şi a persiflat-o genial marele Caragiale, prin personaje memorabile ca Rică Venturiano sau, mai ales, prin "fetele de cartier" gen Ziţa, Veta sau Miţa Baston. Ei, bine, nici Rică, nici Spiridon, nici Miţa Baston n-au dispărut ca specie. Le vedem astăzi, zilnic, la televizor. O nesfîrşită paradă de ambalaje fără conţinut, care inundă literalmente micul ecran, dimineaţa, la prînz şi seara. Nu comunică nimic, nu construiesc nimic, doar se îmbracă, conduc Lamborghini, se rad în cap, îşi pun cercei în nări – dacă-s băieţi, sau se dezbracă pînă la limita CNA-ului – dacă-s fete. Cînd vorbesc, mai bine-ar tăcea, cînd cîntă, mai bine ar dansa. Şi, în general, mai bine ne-ar lăsa! Iată cîteva nume de referinţă: X Plugaru, Y Pistol, Z Columbeanu, XYZ Trident. Partea Yang a speciei e acoperită cu exemplare gen 0 Maximus, 01 Poponeţ, 000 Iovan şi mulţi alţii cărora, în cadrul acestei rubrici, le vom lăuda calităţile după cum le au. Iar prima calitate a tuturor acestora este aceea că, avînd o mentalitate de cartier, vor să poarte accesorii cu acest nume. E o confuzie la mijloc. Dragi "băieţi şi fete de cartier", aspiranţi la ceasuri şi bijuterii Cartier, această marcă e un simbol al rafinamentului. Între voi şi ea e o distanţă istorică, n-o puteţi compensa cu bani. Dar, în fond, e treaba voastră, numai că de ce trebuie să ştie o ţară întreagă ce v-aţi cumpărat? Nu că ar fi vreo interdicţie în acest sens, dar, dacă vă zornăiţi etichetele în public, presupunem că vă asumaţi şi comentariile noastre despre ceea ce vedem.

CU FITZE, FĂRĂ FITZE ● Bătaie de 700.000 de euro
Andreea Spătaru, blonda din Boschet
Au îndrăgit-o lama, seringa şi bisturiul pînă cînd au umflat-o-n sîni şi-n buze de vreo trei ori. A făcut dragoste cu aparatul de fotografiat în sute de pictoriale fierbinţi. Însă abia cînd a fost bătută de gelosul Boschet în plină stradă a simţit Andreea Spătaru pe pielea ei cum este să fii iubită. Altoit de iubită sau iubită cu pumnii şi cu picioarele.

REFERENDUM ÎMPOTRIVA EI  ●  "Ciumaca" de la OTV a exasperat o ţară întreagă
Magda lu’ Tolea, cartofi şi circ
Credeaţi că le-aţi văzut pe toate în show-bizul mioritic şi că nu se poate mai rău? Ei bine, se poate! Nu e "pîine şi circ", ca-n celebrul dicton, ci cartofi şi circ! Doar sîntem pe plaiuri mioritice! Culmea penibilului şi a ridicolului poartă un nume: Magda lu’ Tolea.

CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
O "zburătoare" care cîntă "cocoşeşte"
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!



















TRIDENT! ● Lipsite de prejudecăţi, de haine, de talent
Trei blonde şi toate trei... stridente
Fetele care cîntă cu fundul. Cu fundul la vedere. Aşa sînt cunoscute cele trei blonde de la Trident. Întrucît s-au dezbrăcat singure în Playboy, nu ne mai rămîne decît să le căutăm la caracter.








IEPURAŞ DRĂGĂLAŞ ● Gina îşi sărută iubitul cu grăsimea de la genunchi

Pistol sau pocnitoare, aceasta-i întrebarea
Un personaj la fel de gol de conţinut precum biografia sa sau propria pagină de internet. Vorbim despre Gina Pistol, fireşte, care nu ne-a impresionat cu mai nici una din faptele săvîrşite în viaţa-i de "iepuraş".








AAH! ● Tablou încins filosofico-existenţial
Păsărin trudeşte... la vîrful carierei
Dacă un fost iepuraş Playboy a ajuns să ţină şedinţe literare, e clar că vine sfîrşitul lumii... Zicătoare de replici, femeie fatală, cititoare înrăită şi mai ales feministă convinsă, domnişoara Păsărin pare mereu că trudeşte la lustruirea vîrfului ei de carieră. De efort, i se întîmplă să mai şi geamă...






BALET ● Eu sînt, eu vreau, eu pot!
Răzbunarea lui Iri Columbeanu
Se pare că e valabilă aserţiunea potrivit căreia orice exces vine dintr-o lipsă. Cel puţin în cazul cuplului Monica-Iri.La ea pentru căa uitat cît costă kilogramul de roşii, deşi provine dintr-o familie modestă, iar la el pentru că îşi exhibă la bătrîneţe frustrările din adolescenţă.







REFĂCUT ŞI ADĂUGIT ● Mărire ţie, penisule!

Fizz nu (mai) răspunde... de el
Şi-a lungit penisul cu patru centimetri. A mai şi cîntat. De la ultima strigare de acest fel, pămîntul a înconjurat soarele de vreo două ori. Mai are în dotare şi-un site, în care ne întîmpină aşezat comod pe un fotoliu cînd roşu, cînd gri. Asta-i doar online... Dar dacă nu Fizz, atunci cine?





OOPS! ● Alina a fost "virgină" pînă la 20 de ani
Plugaru’ de la cratiţă
A pus prima oară mîna pe-o manetă la 16 ani. Însă a rămas, traseistic vorbind, virgină pînă la 20, cînd a circulat şi cu RATB-ul. Ar renunţa să mai fie regină (porno) dacă i s-ar oferi un post permanent la coada cratiţei. Doamnelor şi domnilor, Alina Plugaru!








GURA PĂCĂTOSULUI ● Andreşan: "Încep să cred că unii chiar nu am creier"
Pîrţotină, fleorţotină, buleandră, şuleandră
Nu o judecăm, nu o acuzăm, doar v-o prezentăm. Laura Andreşan, întoarsă pe toate feţele. Dezbrăcată de secrete, penetrată de regrete. Că n-a pus-o de-un trio cu Tăriceanu şi Elena Udrea decît în visele ei.






POFTĂ MARE! ● Cine se teme să muşte din Simona Suhoi?
Sensuala, pericol public
E atît de ocupată, încît nu are timp decît de saloane cosmetice. S-a "îndrăgostit" de pi încă de pe băncile şcolii. În fiecare seară se culcă alături de Samir şi Samira. Pe lîngă moţul (auriu) din frunte, deţine şi o tulburare de percepţie. "Oriunde mă duc am senzaţia că, pac!, mi se dă cu ceva în cap", zice ea cu năduf. Unii nu se miră... de ce oare?







"ASPIRATOARE DE GAGICI" ● Pe bancheta din spate: Pistol, Zugravu şi Lesko
Vai de Poponeţul lor!
Dacă ar fi să te iei după porecla lui, ai zice că lui Poponeţ îi cam plac bărbaţii. Da’ de unde! Cel puţin în public, Codin Bogdan Maticiuc, mîndrul purtător al supranumelui cam puturos, se afişează cu femei tot una şi una.







Anna Lesko:Vocea “invizibilă” sau Zglăvoaca de Chişinău
Anna Lesko este pe cale de dispariţie. Nu ea ca persoană, ca identitate civilă, ci ca specie de vedetă. Sau, mai exact, ca specie de pseudovedetă. Totul la Anna Lesko este “pseudo”: declaraţiile, atitudinea, vocea, sînii. În privinţa silicoanelor, ea zice că nu (normal, doar e pseudo), dar dacă priviţi comparativ pozele, trageţi singuri concluzia. Din fericire, problema cu sînii se rezolvă chirurgical, prin proteze de silicon, cu vocea e mai greu. Nu există silicon pentru corzile vocale sau pentru talent. Performanţa Annei Lesko este însă uluitoare: să n-ai nici un pic de volum, nici un strop de timbru şi totuşi să se vorbească şi să se scrie atît despre tine ca despre o cîntăreaţă e o raritate chiar şi în patria play-back-ului. Orice manelist stă mai bine cu vocea decît frumoasa ucrainiancă, spunea cineva, pe bună dreptate

×
Subiecte în articol: antimonden anamaria baieti cartier ferentz