x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Savuica stie sa cante la orga

Savuica stie sa cante la orga

08 Mai 2004   •   00:00

Dana Savuica a fost manechin, a prezentat pentru toti creatorii romani, a pozat in primul Playboy romanesc, iar acum face o emisiune despre shopping si are propria ei afacere.

ROXANA I. ANCUTA
In spatele acestor generice, de fata frumoasa, realizata si cu bani, se ascunde povestea unei femei care s-a luptat cu propriile temeri, cu prejudecatile celor din jur si se zbate in continuare pentru a se mentine la un standard ridicat in jungla show-biz-ului.

Daca n-ar fi fost model, n-ar fi ajuns in televiziune

Cand n-a vrut sa mai fie numita „fata lu’ tata - domnul ambasador", a pus mana pe carte, a dat la facultate, s-a facut fotomodel, in ciuda dezaprobarilor totale din partea parintilor si si-a deschis apoi o scoala de modele. Asa ca, de aproape opt ani, conduce agentia Etiquette Models, de unde s-au lansat doua romance, acum supermodele internationale, intrate in topul 10 al celor mai bune din lume: Diana Dondoe si Norina Sandru. „De mica mi se aruncau vorbe de genul: «Are tata bani, ca este ambasador si, desigur, ai intrat la liceul de mate-fizica si la facultate pentru ca ai avut pile». Asa mi se spunea, desi eu am muncit toata viata. Chiar eram complexata de treaba asta. M-am ambitionat si am vrut sa ma descurc singura." Si fata lui tata s-a bagat in show-biz, desi i s-a interzis. „La inceput, cand m-am facut model, tatal meu nu m-a sustinut deloc. «Mai, dar eu muncesc atata in strainatate, stau departe de copii, bag banii in educatia voastra si tu te faci model, te dezbraci pe scena?» Ca sa vezi mentalitate de om umblat prin toata lumea! Dar eu am incercat si am reusit. Practic, de la meseria de model am ajuns in televiziune si peste tot."

Savuica si Monroe

A acceptat sa pozeze in Playboy din mai multe motive: pentru ca aceasta publicatie tinea de trustul Pro, au convins-o si banii pe care i-a primit, plus ca avea posibilitatea sa fie prima in ceva. „A fost primul Playboy si stiam ca numele meu o sa ramana, o vesnicie, in mintea tuturor. Eu am intrat in istoria Playboy-ului. Plus ca stiam ca pozele se vor face la Chicago, in sediul central. In momentul in care am ajuns acolo, am dat mana cu fata lui Hugh Hefner, l-am vazut pe Bruce Springsteen, m-au luat cu limuzina de la aeroport, am stat intr-un hotel de cinci stele, mi-au dat o diurna de 800 de dolari pentru cinci zile, pe care am facut-o praf in doua ore, pe toale, am mancat la restaurantele de lux." Ce mai, a fost tratata ca o printesa. Dana Savuica recunoaste ca a mai fost ceva care a tinut si de orgoliul ei. Voia sa demonstreze lumii intregi ca o femeie de 30 de ani mai arata inca foarte bine. „A fost magulitor. Faptul ca m-au ales pe mine dintr-o lista de vreo 50 de vedete. Si mai este o chestie: idolul meu este Marlin Monroe. A fost prima in Playboy-ul american. M-am gandit si la asta."

Picteaza pe ascuns

Dar ce pasiuni are Dana Savuica? „Imi place sa ma uit la televizor, imi plac animalele. Am un labrador auriu imens, de 40 de kile, pe care-l plimb in fiecare dimineata." Este innebunita dupa masinile sport si adora sa mearga cu viteza. Acum conduce masina unui prieten, un Alfa Romeo Spider, ca sa se decida daca sa-si cumpere sau nu o asemenea bijuterie pe patru roti. Ca orice gurmand care se respecta, Danei Savuica ii place sa mearga la restaurant si sa se delecteze cu mancaruri italienesti sau chinezesti. Nu mai vorbim despre mania de a pleca la cumparaturi sau de a calatori. „In rest, pictez, dar aceasta pasiune o tin numai pentru mine si, din cand in cand, mai cant la pian si la orga electronica. Desi mi s-a spus ca am voce, nu m-am aventurat niciodata in lumea muzicii, care pare extrem de greu de patruns. Mi-a fost de-ajuns cat am inotat prin jungla modei, asa ca nu vreau s-o iau de la capat cu muzica."

Dana a obtinut intotdeauna ceea ce si-a dorit

Ideea de a lucra in televiziune i-a tot dat tarcoale Danei Savuica si, cand i s-a propus sa pozeze pentru primul numar al revistei Playboy din Romania, a speculat ocazia. Era convinsa ca asa o sa intre mai usor in televiziune. „Chiar atunci implineam 30 de ani. Eram o femeie cu familie, asezata, aveam propria afacere care incepuse sa mearga bine", recunoaste Dana. Pana la urma, a obtinut ceea ce si-a dorit. Acum lucreaza la Acasa.

Pe langa modelling, are bagaje de economist

In paralel cu modellingul a facut si ASE-ul, Relatii Economice Internationale, in ideea ca atunci cand nu o vor mai ajuta calitatile fizice intr-atat incat sa urce pe podium, sa fie macar in stare sa se ocupe si de altceva. „La 27 de ani m-am retras din lumea modei si am deschis o agentie de modele. Mi se pare foarte normal si firesc sa continuu tot in domeniul in care am capatat experienta. Acum ma ajuta si bagajul meu de cunostinte, de economist. Stiu sa negociez, sa fac o factura, sa semnez un contract."
×
Subiecte în articol: antimonden savuica