x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Sunt cele mai scumpe băuturi spirtoase din lume

0
13 Ian 2018 - 16:40
Sunt cele mai scumpe băuturi spirtoase din lume


Băuturile spirtoase au fost de-a lungul secolelor medicamente, au îndeplinit diverse roluri în procesiuni religioase sau, pur şi simplu, au fost consumate pentru relaxare şi distracţie. De aceea, în diferite colţuri ale lumii aceste băuturi au diferite moduri de preparare, fiind o combinaţie între artă şi ştiinţă.

 

Dar partea care rămânea cea mai importană este maturarea. Modul în care aceasta este făcută poate transforma băutura spirtoasă într-o bijuterie sau o pot strica iremediabil.

Băuturile spirtoase învechite stau ani întregi în butoaie, fiind atent supravegheate de specialişti şi de degustători. În tot acest proces sunt importante clima, materialele din care sunt fabricate butoaiele, toate influenţând calitatea finală a băuturii. De exemplu, tequilla trebuie să stea 3 ani în butoaie de stejar, iar cognacul 6 ani, potrivit reglementărilor internaţionale.

The Last Drop 1971 Blended Scotch Whisky

Băutura a fost distilată iniţial în 1971 şi este considerată triplu maturată. 12 ani a stat în butoaie de stejar şi mai apoi încă 9 ani în butoaie de din lemn de cireş. După aceea a fost amestecat şi lăsat pentru alţi 24 de ani în butoaie de stejar. De-abia în 2017 a fost îmbuteliat, fiind unul dintre puţinele sortimente de whisky maturat timp de 40 de ani, fiind produs dintr-un singur tip de cereală. În vânzare sunt doar 1352 de sticle, iar preţul uneia porneşte de la 3247 dolari.

Glenfiddich 50 Year Old Rare Collection Whisky

Glenfiddich este unul dintre cele mai scumpe whiskyuri din lume, o sticlă de Glenfiddich 50 Year Old Rare Collection Whisky pornind de la 30.563 dolari. Este maturat timp de 50 de ani şi are note florale, de dulceaţă de portocale, un pic afumat.

Reserva de la Familia Serrallés 20 year

Pentru o sticlă de rom Reserva de la Familia Serrallés 20 year rum trebuie să scoateţi din buzunar aproape 2000 de dolari. A fost maturat timp de 20 de ani, ceea ce este foarte mult pentru rom. Faptul că procesul s-a întâmplat în Puerto Rico unde temperaturile sunt mari şi umiditatea mică, face ca la final gustul să fie deosebit, iar maturarea să se facă mult mai repede decât în zonele mai reci.

Citeşte mai multe despre:   bauturi spirtoase,   whisky,   maturare

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 



Afisari: 1348


Mai multe titluri din categorie

Raluca de la Bambi, declarație surprinzătoare: ”L-am luat în brațe și am fugit cu el la Urgențe”

Raluca de la Bambi, declarație surprinzătoare: ”L-am luat în brațe și am fugit cu el la Urgențe”
Galerie Foto Raluca Tănase, una dintre cele două surori din trupa Bambi, spune despre cățelul ei Bubu că este răsfățatul familiei, pentru că toată lumea îi face poftele. Cu toate acestea, cântăreața recunoaște că...

Ce machiaj purtam in aceasta vara si care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand ne fardam!

Ce machiaj purtam in aceasta vara si care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem cand ne fardam!
Galerie Foto Make-up artistul Oana Raduca iti dezvaluie secretele din spatele trusei de make-up. Vrei sa fii in pas cu moda si in materie de machiaj, in aceasta vara? Specialistii spun ca in acest anotimp, fata...

Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român

Târg de antichităţi la Muzeul Ţăranului Român
Peste 40 de colecţionari din toată ţara vor participa, începând de vineri, timp de trei zile, la Târgul de antichităţi organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. "În miez de vară, în preajma...

Catrinel Sandu vorbește despre nunta cu noul său iubit, Steve

Catrinel Sandu vorbește despre nunta cu noul său iubit, Steve
Galerie Foto Catrinel Sandu a acceptat să vorbească despre momentele grele trăite după despărțirea de soțul său și, mai ales, despre cum a reușit să treacă peste ele. Catrinel Sandu și cele două fiice ale sale Sara,...

VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro

VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro
Video In renumitele insule Baleare, un loc indragit de odihna nu doar pentru spanioli, pentru numai 3,2 milioane de euro a fost vanduta insula Colom, cea mai mare dintre cele care inconjoara Menorca.   Cu o...

Laptele de șteandru - o rețetă de la stână

Laptele de șteandru - o rețetă de la stână
Lumea satului nu mai e ca acum o sută de ani. Fiindcă meșteșugurile s-au uitat, ciobanul nu știe ce să facă cu lâna. Femeile nu mai știu să toarcă și, câteodată nu mai știu nici a face brânza ori laptele...

Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi

Rețeta zilei: Brioşe cu porumb şi cârnaţi
Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi sau afumaţi, un ardei gras, 150 g porumb fiert, 2 fire de ceapă verde, 50 caşcaval, 150 g făină, 100 g mălai, 2 linguri ulei de măsline, 2 pahare iaurt grecesc, 2...

Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?

Este Arabia Saudită următoarea destinație turistică de top?
David Kennedy face parte dintr-o echipă internațională care realizează cel mai mare studiu arheologic din Arabia Saudită, început în luna martie. Spre deosebire de vecinele sale, Egipt și Iordania, Arabia...

Să sărbătorim ia românească!

Să sărbătorim ia românească!
Galerie Foto De Ziua Internațională a Iei, sărbătorită pe 24 iunie, Primăria Municipiului București, prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român și Ii Breaza de Anda Mănescu, vă invită vi...

Tratamente balneare la Oradea

Tratamente balneare la Oradea
Apa termo-minerală de la Oradea are efecte miraculoase pentru prevenirea şi tratarea afecţiunilor reumatice. Relaxează şi ajută la recuperarea după diverse traume sau accidente, reduce riscurile asociate...

Pui în stil thailandez

Pui în stil thailandez
Ingrediente: 4 piepți de pui fără piele, un dovleac, o vânătă,o lingură ulei de rapiță, 3 linguri fulgi de cocos, 4 linguri pesmet, un ou, 300 gr roșii cherry, 2 linguri pastă roșie de curry, câteva...

Topul destinaţiilor de city break în România

Topul destinaţiilor de city break în România
Galerie Foto Marile oraşe ale României au intrat în lista destinaţiilor de city break preferate atât de români, cât şi de străini, în ultimii zece ani. Istoria şi obiectivele culturale, posibilităţile de cazare în...

Juratul “Next Star” Dorian Popa și-a tăiat limba pe jumătate, la saltelele gonflabile

Juratul “Next Star” Dorian Popa și-a tăiat limba pe jumătate, la saltelele gonflabile
Galerie Foto Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 20.00, la “Next Star”, Arian (12 ani), un copil din București pasionat de trotinetele freestyle, va veni în fața juraților Lidia Buble, Pepe și Dorian Popa cu un număr de sport...

Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume în 2018

Osteria Francescana, cel mai bun restaurant din lume în 2018
Restaurantul "Osteria Francescana" din Modena, Italia, aparţinând chef-ului Massimo Bottura, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în cadrul ceremoniei World's 50 Best Restaurants, care recompensează cele...

Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci

Reţeta zilei: Muşchi de vită cu sos de ciuperci
Ingrediente: 400 g muşchi de vită, 300 g ciuperci, 200 ml smântână pentru gătit, 50 g gorgonzolla, 25 g unt, sare de mare, piper, nucşoară Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase şi după ce...
Serviciul de email marketing furnizat de