x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

12 Sep 2007   •   00:00

Dorina Răcea, Suceava: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de punci de portocale, pentru şase persoane. Mulţumesc!".

Dorina Răcea, Suceava: "Vă rog să-mi daţi o reţetă de punci de portocale, pentru şase persoane. Mulţumesc!".

Ingrediente: zeama de la 10 portocale, coaja de la 3 portocale, 500 g zahăr, 200 ml apă, doi litri de vin alb, 500 ml rom, o sticlă de şampanie.

Preparare: Fierbeţi in clocot timp de zece minute zahărul, apa, vanilia, coaja de portocală şi zeama de portocală. Strecuraţi şi fierbeţi impreună cu vinul timp de trei minute. Amestecaţi apoi cu jumătate din cantitatea de rom. Restul de rom se ia cu o lingură, i se dă foc şi se lasă să se scurgă arzănd in vas. Se repetă pănă se termină toată cantitatea de rom. Se dă la rece şi se adaugă şampania inainte de a servi.

Aneta Popovici, Rămnicu Vălcea: "Imi puteţi da reţeta de sote de ficat de porc?".

Ingrediente: un kg ficat de porc, 5 cepe, două linguri de bulion, o lingură de pastă de ardei gras, 200 ml ulei, o lingură de făină, 100 ml vin, sare şi piper.

Preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori.

Căliţi-o in jumătate din cantitatea de ulei, iar cănd devine sticloasă puneţi pasta de ardei, o jumătate de cană de apă caldă, piper şi sare. Lăsaţi la inăbuşit la foc mic timp

de 15 minute. Tăiaţi ficatul in felii de un centimetru, daţi-l prin făină

şi prăjiţi-l uşor, in alt vas cu cealaltă jumătate de ulei, căt să fie moale. Adăugaţi ceapa inăbuşită, bulionul şi vinul. Mai fierbeţi timp de cinci minute. Serviţi fierbinte

cu salată.

×
Subiecte în articol: agenda