x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

07 Noi 2007   •   00:00

•Chiftele cu praz

•Negresa cu mere pentru diabetici

"Frumuseţea lipsită de graţie e ca o prăjitură prea dulce: iţi provoacă greaţă!"

Ninon de Lenclos, scriitoare şi curtezană de la curtea Regelui-Soare

Iulia Ciucur, Bucureşti. Pentru chiftele cu praz aveţi nevoie de: un pui potrivit, două cepe, ulei, 12 fire praz, 4 ouă, o legătură de mărar, piper, sare, grăsime pentru prăjit.

Preparare: Puiul curăţat se fierbe in apă puţin sărată. Se inlătură oasele şi carnea, apoi se toacă mărunt. Ceapa tocată se prăjeşte in puţin ulei. Carnea şi ceapa, cu toată grăsimea in care s-a prăjit, se amestecă. Prazul (partea albă) se fierbe in apă cu sare, se scurge bine şi se lasă puţin la răcit, apoi se dă prin maşina de tocat. Se adaugă prazul in amestecul de carne, impreună cu ouăle bătute, mărarul tocat, sarea şi piperul. Din compoziţie se fac mici chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc in grăsime incinsă. Chifteluţele se servesc cu sos de roşii, in care se pun puţin zahăr şi zeama de la o jumătate de lămăie, cu iaurt sau cu orez. Se ornează cu mărar.

Vasilisa Ivanciuc, Suceava. Negresa cu mere pentru diabetici se prepară din următoarele ingrediente: Blatul:Â două căni şi jumătate de mere rase, două căni de făină, 10 pastile de zaharină (după gust), 3 ouă, o linguriţă şi jumătate de bicarbonat (stins in zeamă de lămăie), mirodenii după dorinţă, precum şi nuci prăjite;

Crema: 3 linguri de cacao, 10 pastile de zaharină, 3 linguri de lapte, 100 g unt, esenţă de rom.

Prepararea blatului: Toate ingredientele pentru blat se amestecă şi se toarnă intr-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor pănă cănd se rumeneşte puţin.

Prepararea cremei: Se amestecă toate ingredientele intr-o cratiţă, la foc potrivit şi se obţine o cremă omogenă, ca o smăntănă groasă. Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă peste aluatul călduţ, in tavă. Se taie şi se serveşte a doua zi. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda