x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar 13 septembrie 2004 : Omul zilei - Mstislav Rostropovici

13 septembrie 2004 : Omul zilei - Mstislav Rostropovici

13 Sep 2004   •   00:00
13 septembrie 2004 : Omul zilei  -  Mstislav Rostropovici

Muzician
Varsta: 77 de ani

  • Din 1977 a devenit director muzical al Orchestrei Simfonice Nationale din Washington, apoi director artistic al Festivalului de la Aldeburgh
  • Titluri si distinctii: Legiunea de Onoare, Medalia de Aur a Filarmonicii Regale din Londra, Ordinul de Merit German, Premiul Imperial al Asociatiei japoneze pentru arta, Doctor Honoris Causa al universitatilor Harvard, Yale, Princeton s.a.

    Mstislav Rostropovici a revenit in Romania, dupa mai bine de 50 de ani, pentru a dirija concertul de inchidere al Festivalului Artelor, pe scena Salii Palatului, alaturi de Vadim Repin, unul dintre cei mai buni tineri violonisti din lume. Violoncelistul, pianistul si dirijorul Rostropovici a evocat intr-o conferinta de presa amintirile legate de Romania, printre cele mai calde numarandu-se intalnirea cu George Enescu, "un om extraordinar si un muzician de geniu". In slujba UNESCO, Rostropovici a incercat sa multumeasca omenirii pentru binele pe care i l-a facut, prin gestionarea unor fonduri destinate campaniei de vaccinare a copiilor din Rusia, ajutorarii studentilor merituosi din Germania si a copiilor talentati din Vilnius (Lituania), afectati de diferite maladii. Pentru o seara deosebita oferita publicului bucurestean, Jurnalul National il declara "Omul zilei".
  • ×
    Subiecte în articol: calendar