x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Catrinel Dumitrescu

Astazi e ziua ta... - Catrinel Dumitrescu

11 Oct 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Catrinel Dumitrescu

Alaturi de sotul sau, actorul Emil Hossu, formeaza un cuplu de vedete incontestabile ale vietii teatrale romanesti. Actrita Catrinel Dumitrescu isi sarbatoreste astazi ziua de nastere.

"Nu imi e frica de anii care vin"

Alaturi de sotul sau, actorul Emil Hossu, formeaza un cuplu de vedete incontestabile ale vietii teatrale romanesti. Actrita Catrinel Dumitrescu isi sarbatoreste astazi ziua de nastere.

"Nu simt deloc trecerea timpului, ma simt exact ca la 20 de ani. Avand grupe de studenti tot timpul, sunt obligata sa fiu asemenea sufletelor lor si trecerea anilor nu ma acreste, nu imi e frica de anii care vin. Primesc asadar noul an din viata mea cu speranta si tinerete in suflet. Cine ma iubeste si stie ca e ziua mea o sa vina, nu am facut invitatii si nu am pregatit nimic in mod special. Cele mai frumoase aniversari sunt cele in care am spectacol, cum este acum, cu o seara inainte am avut spectacol. Daca eu sunt sanatoasa, daca barbatul meu, mama mea, catelul meu sunt sanatosi si prietenii mei sunt langa mine, este totul in ordine. Pentru mine, fericirea este compusa din mici momente, nu-i o fericire deplina, poate fi un spectacol implinit, un inceput de repetitii la niste piese, faptul ca ma trezesc dimineata si e soare afara sau ca Dumnezeu ne da o zi linistita. Poate cea mai mare satisfactie este ca fac ce-mi place, nu cred ca e bucurie mai mare pe lume decat sa faci ce ti-e drag. Am stiut ca vreau sa devin actrita cand mi-am dat seama ca pot sa fac chestia asta. Eram eleva la liceu, Alexandru Tocilescu monta la Teatrul din Braila (era tanar absolvent pe vremea aia) un spectacol in care avea nevoie in rolul titular de o fata de varsta mea, de 15-16 ani. M-a ales, am jucat in teatrul profesionist, cu actori profesionisti, si mi-am dat seama ca pot sa fac asta si mi-a dat curajul de a merge mai departe. Daca m-as fi gandit o singura secunda ca as putea sa fac si altceva, n-as mai facut-o pe asta. Pe zi ce trece imi dau seama ca e cea mai frumoasa meserie din lume, pentru ca seamana foarte mult cu maternitatea. Pentru anul ce vine doresc sa ne fereasca Dumnezeu de rele pe toti. Cel mai bun sfat din cariera l-am primit de la Octavian Cotescu, profesorul meu, care mi-a spus: «Pe scena, ca si in viata, sa spui neconditionat adevarul». Nu as putea sa fac rau cu buna stiinta cuiva, cine nu poate sa iubeasca un animal nu poate sa iubeasca nici un om. Nu vreau sa fiu Maica Tereza acum, spunand ca n-am facut rau, s-ar putea sa o fi facut, dar nu cu buna stiinta, nu intentionat."

MOMENTE
"Pentru mine, fericirea este compusa din mici momente, nu-i o fericire deplina, un spectacol implinit, un inceput de repetitii la niste piese, faptul ca ma trezesc dimineata si e soare afara sau ca Dumnezeu ne da o zi linistita"

PASIUNE
"Daca m-as fi gandit o singura secunda ca as putea sa fac si altceva, n-as mai fi facut-o pe asta. Pe zi ce trece imi dau seama ca e cea mai frumoasa meserie din lume..." - Catrinel Dumitrescu, actrita
×
Subiecte în articol: calendar