x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Dan Radulescu

"Astazi e ziua ta..." - Dan Radulescu

18 Ian 2005   •   00:00

19 ianuarie 2005
De formatie geolog, si-a desfasurat activitatea stiintifica in cadrul Universitatii din Bucuresti si la Institutul Geologic al Romaniei. Timp de patru ani, pana in 1998, a fost vicepresedintele Academiei Romane si tot atat, pana in 2001, ambasador al Romaniei la Atena. Profesorul Dan Radulescu implineste maine 77 de ani.

"Inaintarea in varsta e o succesiune de satisfactii"

Click pentru a mari imaginea
"La varsta mea, un an in plus inseamna foarte mult; a insemnat si posibilitatea de a vedea evolutia lucrurilor in tara, sperantele de a ajunge la o altfel de situatie decat cea care a fost pana acum.

Imi voi sarbatori ziua de nastere in familie, probabil ca fosti studenti, fosti colaboratori, fosti colegi imi vor da un semn de viata. Imi amintesc de cateva aniversari care mi-au ramas in suflet: pe plan profesional mi-au ramas in amintire sarbatorirea implinirii a 75 de ani la Academia Romana, sarbatorirea a 70 de ani la Facultatea de Geologie, ca si zilele de nastere pe care le-am sarbatorit la Ambasada din Atena, cand am fost ambasador in Grecia.

La pragurile varstei nu mi-am spus ce trebuie sa fac, dar in diverse momente ale vietii mi-am spus ce n-am sa mai fac, avand in vedere ca am fost constient tot timpul de ceea ce nu mai poate face un om de varsta mea, ceea ce trebuie sa nu mai faca un om de varsta mea, avand in vedere ca dupa mine ur-meaza oameni mai tineri care trebuie sa isi gaseasca lo-curile pe care le merita.

Timpul nu a trecut prea repede; cel putin in ultima vreme, evolutia lucrurilor a fost interesanta si cu sperante in ceea ce priveste situatia generala.

Inaintarea in varsta nu este o povara, dimpotriva, este o succesiune de satisfactii pe care le ai. Pentru experienta mea, inaintarea in varsta a insemnat recunoasteri de activitate profesionala, impliniri de sperante pe linie personala si satisfactia ca acestea doua sa fie in permanenta un cuplu. Singura mea dorinta legata de timp este curiozitatea in ceea ce priveste viata Romaniei in continuare. Daca ar fi sa ma definesc, as spune ca am fost un profesor universitar care si-a dat seama totdeauna ca elevii, studentii trebuie sa ajunga intotdeauna sa fie mai buni decat profesorul lor; am fost un om care mi-am acceptat limitele si am incercat sa-mi indeplinesc cu corectitudine si cu pasiune toate sarcinile, toate lucrurile pe care le-am avut de facut in viata.

Nu in ultimul rand, imi doresc lucruri legate de familie... Pe plan profesional imi doresc sa-mi pot termina activitatea didactica pe care o mai am in momentul de fata la Academia Romana."

×
Subiecte în articol: calendar