x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Doru Antonesi

Astazi e ziua ta... Doru Antonesi

de Violeta Cristea    |    29 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... Doru Antonesi

In 1981, la Iasi, trei colegi de facultate infiintau grupul "Divertis". La implinirea celor 47 de ani, Doru Antonesi marturiseste ca nu s-a gandit de la inceput sa ia in serios aceasta noua ocupatie, ca pe-o meserie, decat mult mai tarziu, prin’93-’94.

"As vrea sa scriu doua carti umoristice"

Jurnalul National: Anul trecut, un nou produs marca Divertis aparea pe micul ecran - "Animat Planet Show". Aduceti ceva nou la tv si in toamna asta?
Doru Antonesi: Nu, nu in ritmul in care se asteapta cetatenii acestei tari, care se uita la televizor si vor tot timpul ceva nou. Partea noua va fi la show-ul nostru obisnuit "Piata Divertis", unde vor fi vedete autohtone care vor juca pe parcursul mai multor episoade.

In ’88 debutati si ca dramaturg. De atunci ati mai facut alte piese?
Atunci am debutat in dramaturgie impreuna cu Tony Grecu. Eram un cuplu de scriitori care au lucrat la piesa respectiva. Era mai mult un "One man show" decat o piesa obisnuita de teatru. Noi am scris inca o piesa, care se cheama "Casatoria", dar nu a fost jucata. Altceva nu am mai scris, pentru ca viata de teatru mi s-a parut destul de slaba. Nu am vazut lumea sa dea gramada la teatru.

In 2004 ati facut o antologie a celor mai bune momente Divertis. Urmeaza o a doua?
Nu cred, dar nici nu pot sa spun cu siguranta. Atat timp cat exista munca de televiziune, care da atatea satisfactii, ma indoiesc ca ne vom mai ocupa de asa ceva. Probabil, dupa ce vom inchide aceasta activitate, ne vom concentra mai mult pe latura asta, de scris, de publicat.

De ce ati urmat Facultatea de Electrotehnica?
Nu a fost o alegere la intamplare. Am terminat liceul in ’78, iar in perioada aceea nu prea aveai multe optiuni. Cred ca intregul Partid Comunist ar fi ras de s-ar fi rupt numai la ideea de show-biz. Singurul dintre noi care a fost atras de latura asta artistica a fost Gyuri Pascu. Pentru el, singura varianta castigatoare a fost sa fie actor si a trebuit sa se inscrie la Filologie, pentru ca nu l-au primit la Actorie atunci. A fost o alegere pragmatica pentru acele vremuri.

V-ati gandit la inceput ca acest grup va va marca viata?
La inceput nu am luat in serios. Prin ’93-’94 am inceput sa ma gandesc la acest grup ca la o chestie care ar putea sa devina profesionista.

Care sunt visurile dumneavoastra in acest moment?
As vrea sa scriu doua carti umoristice. Asta mi-as dori. Acesta este idealul acela despre care esti aproape sigur ca nu il vei putea duce la indeplinire. Idealul mai mic este sa mai lucram cu grupul o vreme si, dupa aceea, cand o sa fim mai obositi si va trebui sa ne asezam pe scaunul din spatele camerei, sa lucram in televiziune pentru noi dar si pentru altii.
×
Subiecte în articol: calendar